Šalčininkų r. pasieniečiams įkliuvo 19 migrantų grupė: į Lietuvą brido per upelį

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė neteisėtai iš Baltarusijos į Lietuvą atėjusią migrantų grupę, 19 asmenų. Dokumentų neturėję užsieniečiai pateikė prašymus suteikti prieglobstį Lietuvoje.

Bus sprendžiama dėl migrantų apgyvendinimo.<br>VSAT nuotr. 
Bus sprendžiama dėl migrantų apgyvendinimo.<br>VSAT nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2020, 10:34 AM

Trečiadienį vakare Vilniaus pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai miškingoje vietovėje ties Šalčininkų rajono savivaldybės Naujųjų Miežionių kaimu pastebėjo įtartinų asmenų grupę. Juos sulaikius paaiškėjo, kad tai – 5 vyrai, 4 moterys ir, pirminiais duomenimis, 10 nepilnamečių. Nė vienas iš sulaikytųjų neturėjo asmens dokumentų. Pirminiais duomenimis, jie prisistatė čečėnų tautybės Rusijos piliečiais. Migrantai turėjo kuprines, asmeninių daiktų, higienos priemonių.

Vietovę, kurioje buvo sulaikyta ši grupė, patikrinęs kinologas su tarnybiniu šunimi daugiau nieko įtartino neaptiko. Nustatyta, kad į Lietuvą užsieniečiai atvyko neleistinoje vietoje perbridę Gervynės upelį, kuriuo eina Lietuvos ir Baltarusijos siena. Šią vandens kliūtį įveikę migrantai ketino traukti į Lietuvos teritorijos gilumą, tačiau už puskilometrio buvo sulaikyti VSAT pareigūnų.

Užsieniečiai raštu pateikė prašymus Lietuvoje suteikti laikiną teritorinį prieglobstį. Jų tapatybės nustatinėjamos.

Migrantai laikinai apgyvendinti G.Žagunio užkardoje, jiems bus atliekami testai dėl COVID-19. Po šios procedūros ir gavus tyrimų rezultatus bus sprendžiamas klausimas dėl užsieniečių apgyvendinimo vietos. Apie sulaikymą informuotas Migracijos departamentas, nagrinėjantis prieglobsčio Lietuvoje prašymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.