Panevėžietė išsireikalavo iš vyro pinigų abortui, nors nebuvo pastojusi: sulaukė atpildo

Panevėžyje keturiasdešimtmetė moteris pripažinta kalta dėl neįprasto sukčiavimo būdo. Iš savo meilužio ji išsireikalavo 500 eurų nėštumo nutraukimui, nors tuo metu net nebuvo nėščia. Įtaręs, kad buvo apgautas, vyras kreipėsi į teisėsaugą.

Panevėžietė išsireikalavo iš vyro pinigų abortui, nors nebuvo pastojusi: sulaukė atpildo.<br>123rf.com nuotr.
Panevėžietė išsireikalavo iš vyro pinigų abortui, nors nebuvo pastojusi: sulaukė atpildo.<br>123rf.com nuotr.
Panevėžietė išsireikalavo iš vyro pinigų abortui, nors nebuvo pastojusi: sulaukė atpildo.<br>D.Umbraso  asociatyvi  nuotr.
Panevėžietė išsireikalavo iš vyro pinigų abortui, nors nebuvo pastojusi: sulaukė atpildo.<br>D.Umbraso  asociatyvi  nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 6, 2020, 9:48 AM, atnaujinta Nov 6, 2020, 9:52 AM

Pora per vieną interneto pažinčių puslapį susipažino 2018 metų vasarą. Iš pradžių kelis mėnesius jie bendravo virtualiai, vėliau susitiko, ėmė kartu leisti laisvalaikį. Moteriai naujasis draugas dovanodavo dovanų, duodavo pinigų įvairioms išlaidoms, apmokėdavo sąskaitas už vakarienes, viešbučius.

Kaip skelbia LR prokuratūra, pernai vasarą panevėžietė vyrui pranešė, kad laukiasi nuo jo kūdikio. Nors apsidžiaugęs vyras norėjo kartu auginti kūdikį, moteris pareiškė, kad gimdyti nesiruošia ir pareikalavo 500 eurų abortui. Vyras pervedė pinigus, tačiau jam kilo įtarimų, kad draugė jį bando apgauti. Nors jis siūlė moterį palydėti pas gydytoją, ji atsisakė. Ji nepasakė, kada jai buvo padarytas abortas, pasipiktino, kad vyras paprašė parodyti tai pavirtinančius medicininius dokumentus.

Įtardamas, kad tapo apgaulės auka, vyras kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Lina Lomonienė.

Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir bylą nagrinėjant teisme, panevėžietė savo kaltę neigė. Jos teigimu, 2019 metų vasarą ji pajuto nėščiajai būdingus požymius. Nors nėštumo testas tiksliai nepatvirtino, kad ji laukiasi, moteris ėmė reikalauti iš draugo pinigų nėštumo nutraukimui. Tik gerokai vėliau, pernai lapkritį, jai iš tiesų buvo atliktas nėštumo nutraukimas. Teisme liudijęs šią procedūrą atlikęs gydytojas paaiškino, kad moters nėštumas buvęs 6-7 savaičių. Jeigu ji būtų pastojusi liepos mėnesį (kaip tvirtino draugui), lapkričio mėnesį jai jau nebūtų buvę galima atlikti nėštumo nutraukimo. Už procedūrą panevėžietė sumokėjo 140 eurų.

Pasak valstybinį kaltinimą teisme palaikiusios prokurorės L.Lomonienės, šioje neįprastoje byloje įrodyti panevėžietės kaltę padėjo nukentėjusiojo apdairumas. Nukentėjęs vyras išsaugojo buvusios draugės SMS žinutes, nesutiko įdėti grynųjų pinigų į jos namų pašto dėžutę, kaip moteris reikalavo, bet pervedė banko pavedimu, nurodydamas konkrečią paskirtį.

Panevėžio apylinkės teismas šią savaitę panevėžietę pripažino kalta dėl sukčiavimo ir skyrė jai 70 MGL (3,5 tūkst. eurų) dydžio baudą. Iš nuteistosios nukentėjusiajam priteista 500 eurų turtinei žalai atlyginti bei 150 eurų už jam advokato suteiktą teisinę pagalbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.