Pasieniečių šuo Satas 6 kilometrus sekė pažeidėjų iš Baltarusijos pėdsakais

Pasieniečiai sulaikė neleistinoje vietoje į Lietuvą atėjusius tris Baltarusijos piliečius. Sienos pažeidėjus sučiupti padėjo net 6 kilometrus jų pėdsakais sekęs tarnybinis vokiečių aviganis Satas. Įkliuvę užsieniečiai Lietuvoje pasiprašė prieglobsčio.

Sulaikyti trys Baltarusijos piliečiai.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyti trys Baltarusijos piliečiai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2020, 11:31 AM

Ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono Ašašininkų kaimu aptiko kelių žmonių išmintą takelį, vedantį link artimiausio miško masyvo. Nuo čia iki sienos su Baltarusija – pora šimtų metrų.

Pažeidėjų paieškai buvo pasitelktos papildomos pasieniečių pajėgos, į pagalbą iškviestas Kapčiamiesčio užkardos kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Satu.

Keturkojis užuostais pėdsakais VSAT pareigūnų grupę mišku vedė net 6 kilometrus į Lietuvos gilumą, Varėnos rajono Musteikos kaimo link. Būtent čia pasieniečiai pastebėjo tris asmenis. Paaiškėjo, kad du vyrai, 21 ir 26 metų, ir 22-ejų moteris yra Baltarusijos piliečiai. Jų pateiktuose pasuose nebuvo žymų apie teisėtą vykimą per Lietuvos – Baltarusijos sieną. Sulaikytieji turėjo asmeninių daiktų, šiek tiek maisto.

Užsieniečiai VSAT pareigūnams pateikė prašymus suteikti Lietuvoje laikiną teritorinį prieglobstį. Baltarusijos piliečiai laikinai apgyvendinti Raigardo pasienio kontrolės punkte, kur yra specialios tokiems asmenims skirtos patalpos. Užsieniečiams bus atliekami testai dėl COVID-19. Po šios procedūros ir gavus tyrimų rezultatus bus sprendžiamas klausimas dėl užsieniečių apgyvendinimo vietos.

Apie sulaikymą informuotas Migracijos departamentas, nagrinėjantis prieglobsčio Lietuvoje prašymus.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.