Provincijos girtuokliams ir mušeikoms paskelbtas karantinas smagintis nesutrukdė

Paskelbtas karantinas smogė barams ir pasilinksminimo įtaigoms, tačiau namuose linksmintis įpratusiems girtuokliams jis – nė motais.

Praėjusios paros Šiaulių ir Telšių apskrities policijos komisariatų policijos suvestinėje buvo užregistruota dešimt smurtinių nusikaltimų, kuriuos įvykdė girti asmenys.<br> D.Piraitytės asociatyvi nuotrauka
Praėjusios paros Šiaulių ir Telšių apskrities policijos komisariatų policijos suvestinėje buvo užregistruota dešimt smurtinių nusikaltimų, kuriuos įvykdė girti asmenys.<br> D.Piraitytės asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2020, 10:49 AM

Praėjusios paros Šiaulių ir Telšių apskrities policijos komisariatų policijos suvestinėje buvo užregistruota dešimt smurtinių nusikaltimų, kuriuos įvykdė girti asmenys.

Šeštadienio pavakare Telšių rajone, Gintenių kaime neblaivus (2,40 prom.) 35 metų vyras rankomis suėmė blaiviai 36 metų sugyventinei už žandų ir ją pastūmė. Moteris nugriuvo ir susitrenkė nugarą, Dėl patirto sužalojimo nukentėjusioji į medikus nesikreipė. Atvykę policininkai smurtautoją sulaikė ir uždarė į areštinę.

Šeštadienį vėlai vakare Telšių rajone, Raudiškės kaime neblaivus (1,89 prom.) 54 metų vyras dešinės rankos delnu trenkė neblaiviai (2,09 prom.) 38 metų žmonai į dešinį žandą. Nukentėjusioji dėl sukelto fizinio skausmo į gydymo įstaigas nesikreipė. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Šeštadienio popietę Mažeikiuose, M.Daukšos gatvėje per namuose kilusį konfliktąneblaivi (1,65 prom.) 59 metų moteris spyrė neblaiviai (1,90 prom.) 34 metų dukrai. Nukentėjusioji dėl išorinių lyties organų sumušimo po medikų apžiūros gydosi ambulatoriškai. Įtariamoji sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

Šeštadienį vakare Mažeikiuose, Taikos gautvėje, automobilyje „Opel Astra“ neblaivus (1,78 prom.) 54 metų vyras smurtavo prieš blaivią 50 metų žmoną. Nukentėjusioji dėl sukelto fizinio skausmo į gydymo įstaigas nesikreipė. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Naktį į šeštadienį Naujojoje Akmenėje, Respublikos gatvėje, savo namuose, namuose neblaivi (2,78 prom.) 27 metų moteris sumušė neblaivų (1,86 prom.) 32 metų sugyventinį. Nukentėjusysis į gydymo įstaigas nesikreipė. Įtariamoji uždaryta į areštinę.

Naktį į sekmadienį Naujojoje Akmenėje, J.Janonio gatvės namo bute neblaivus (2,30 prom.) 46 metų vyras sumušė neblaivią (3,23 prom.) 35 metų sugyventinę. Nukentėjusioji dėl patirto fizinio skausmo ir sužalojimų išvežta į gydymo įstaigą. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Naktį į šeštadienį Joniškyje, Žemynos tako gatvėje esančiuose namuose namuose neblaivus (3,24 prom.) 29 metų vyras sumušė neblaivią (2,32 prom.) 41 metų sugyventinę bei neblaivią (girtumo nusistatyti nesugebėjo) kartu gyvenančią, 68 metų sugyventinės motiną Dar kartą savo sugyventinę šis vyras sumušė šeštadienio popietę. Nukentėjusiosios dėl sukelto fizinio skausmo į gydymo įstaigas nesikreipė. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Šeštadienį vidurdienį Joniškio rajone, Žagarėje, daugiabučio namo sandėliuke neblaivus (1,96 prom.) 70 metų vyras peiliu sužalojo kairią ranką pažįstamam 58 metų vyrui, kuriam alkoholio matuokliu buvo nustatytas 0,22 promilių girtumas. Nukentėjusysis dėl kairio dilbio žaizdos su sausgyslių sužalojimu gydomas ligoninėje, o įtariamasis – uždarytas į areštinę.

Vėlų šeštadienio vakarą Baisogaloje (Radviliškio r.) per namuose kilusį konfliktą neblaivus (1,62 prom.) 25 metų vyras sugriebęs už pečių, stumdė blaivią 32 metų sugyventinę, Nukentėjusioji į medikus nesikreipė. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Vėlų šeštadienio vakarą Radviliškio rajone, Aukštelkų kaime, kieme neblaivus 38 metų kaimynas trenkė kumščiu 30 metų vyrui į veidą. Nukentėjusysis dėl patirto fizinio skausmo į medikus nesikreipė.

Į policijos suvestinę pateko dar trys pranešimai apie nusikaltimus, kurie susiję su alkoholio vartojimu.

Vėlų penktadienio vakarą į policiją dėl per išgertuves pavogto telefono kreipėsi Šiauliuose, Lyros gatvės namo bute gyvenantis 46 metų vyras. Po dieną bute vykusių išgertuvių šiaulietis pasigedo mobiliojo ryšio telefono HUAWEI P40. Patirtus nuostolius nukentėjusysis įvertino 211 eurų.

Šeštadienį vakare Radviliškio rajone, Kurklių kaime neblaivus (1,67 prom.) 56 metų vyras vairuodamas automobilį „Citroen Xantia“ nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio ir, nuvažiavęs nuo kelio, apvirto. Vairuotojas dėl galvos sumušimo ir smegenų sukrėtimo gydomas ligoninėje.

Pavojų eismo saugumui sukėlė ir šeštadienį vakare girtas automobilį vairuoti sėdęs 42 metų šiaulietis. Šiauliai, Tilžės gatvėje automobilį Volvo XC60 sustabdę pareigūnai jo vairuotojui nustatė 1,67 promilių girtumą. Kadangi vairuotojo girtumas viršijo pusantros promilės, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas – automobilis buvo sulaikytas, o vairuotojas – uždarytas į areštinę.

Girtas vairuoti sėdęs šiaulietis turės stoti prieš teismą, o automobilis, kurį jis vairavo, bus konfiskuotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.