Kauno policija sulaikė rankinių plėšikus: prašo atsiliepti daugiau nukentėjusių

Kauno apskrities VPK Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai kartu su kolegomis iš Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos nustatė ir sulaikė ne vieną asmenį, iš senolių pasisavinusį rankines Kauno mieste.

Sulaikytasis įtariamasis.<br>Kauno apskr. VPK nuotr.
Sulaikytasis įtariamasis.<br>Kauno apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2020, 3:22 PM

Praėjusios savaitės pabaigoje sulaikyti trys nepilnamečiai (du gim. 2005 m. ir gim. 2006 m.), kurie, kaip įtariama, rugsėjo 25 dieną, apie 13 val. 30 min. Kaune, V.Krėvės prospekte, prie laiptinės iš moters atvirai pagrobė rankinę su joje buvusiais pinigais, kitais asmeniniais daiktais.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. Už tai numatyta atsakomybė – bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Įtariama, kad tyrimo metu gali išaiškėti ir daugiau tokio pobūdžio nusikalstamo veikų, galimai įvykdytų šių jaunuolių.

Penktadienį, lapkričio 6 dieną, po pietų sulaikytas ir dar vienas jaunas vyras (gim. 1999 m.), kuris, kaip įtariama, spalio 26 dieną, apie 16 val. Kaune, Breslaujos gatvėje, iš senolės pagrobė rankinę su joje buvusiais 1 tūkst. 400 eurų. Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 1 d. Už tai numatyta atsakomybė – areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Turima duomenų, kad dar viena vagystė įvykdyta iš senolės, sėdinčios neįgaliojo vežimėlyje. Vakar anksčiau ne kartą teistam vyrui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 1 mėnesiui. Įtariama, kad šis jaunas vyras galėjo įvykdyti ne vieną tokio pobūdžio nusikalstamą veiką Kauno mieste.

Asmenis, galimai nukentėjusius nuo šio vyro, prašome kreiptis į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnus el. paštu lukas.tamasauskas@policija.lt.

Tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo ir Ketvirtojo skyriaus prokurorai. Pareigūnai ir toliau sieks kuo greičiau išaiškinti nusikalstamas veikas, kad viešose vietose gyventojai ir miesto svečiai jaustųsi saugiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.