Lietuvos pajūryje siautėjantys nusikaltėliai per porą savaičių padarė nuostolių už šimtus tūkstančių eurų

Klaipėdos miesto ir priemiesčių gyventojai kenčia nuo vagių – prieš kelias savaites nusikaltėliai dažniausiai tykodavo neužrakintų namų, butų ir biurų, o pastaruoju metu braunasi išlaužę plastikinių langų ar durų rėmus.

Lietuvos pajūryje siautėjantys nusikaltėliai per porą savaičių padarė šimtus tūkstančių eurų nuostolių.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi  nuotr.
Lietuvos pajūryje siautėjantys nusikaltėliai per porą savaičių padarė šimtus tūkstančių eurų nuostolių.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi  nuotr.
Lietuvos pajūryje siautėjantys nusikaltėliai per porą savaičių padarė šimtus tūkstančių eurų nuostolių.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Lietuvos pajūryje siautėjantys nusikaltėliai per porą savaičių padarė šimtus tūkstančių eurų nuostolių.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 12, 2020, 7:14 AM

Per porą savaičių klaipėdiečiams padaryti vagių nuostoliai siekia apie 250 tūkst. eurų.

Privačių namų gyventojai ėmė aktyviau įrenginėti vaizdo kameras ne tik savo kiemuose, bet ir prie įvažiavimų į gyvenvietes, kitose bendrose erdvėse, nors tai nemažai kainuoja.

Nuo nekviesto svečio judesių įsijungia kameros, kurios sujungtos su garso sistema. Kameros jau užfiksavo, kaip pasigirdus signalui vagys puola bėgti.

Klaipėdos apskrities policijos komisariato vadovai teigė, kad vagišių labiausiai mėgstamose vietose sustiprintas budėjimas, pareigūnai imasi ir neviešo pobūdžio veiksmų.

Taip buvo sulaikytas pastolių vagis: jų savininkas buvo maloniai nudžiugintas, nes pavogtus daiktus atgavo vos spėjęs apie tai pranešti policijai.

Tąkart Karklėje (Klaipėdos r.) pareigūnų dėmesį atkreipė mikroautobusas „Citroën“ – nuo didžiulio krovinio jo galinė dalis buvo smarkiai nusileidusi.

Sustabdžius vairuotoją paaiškėjo, kad krovinys – metaliniai statybiniai pastoliai, kurių vertė – per 15 tūkst. eurų.

Vyriškis atrodė sutrikęs, negalėjo paaiškinti, iš kur ir kur važiuoja. Pasirodo, 43 metų klaipėdietis gerai žinomas teisėsaugai ir buvo ieškomas dėl ankstesnių vagysčių. Jis neseniai neatvyko į teismą išklausyti nuosprendžio už įvykdytus nusikaltimus.

Iš namo Klaipėdos priemiestyje esančiuose Jakuose nugvelbtas metalinis seifas, kuriame buvo laikoma 70 tūkst. eurų, apie tūkstantį JAV dolerių ir juvelyriniai dirbiniai.

Spėjama, kad nusikaltėliams nepavyko atidaryti seifo, todėl išsinešė jį visą.

Seifo neteko ir Karklėje gyvenanti šeima. Jis buvo išneštas išlaužus plastikinio lango rėmą.

Dingo nemažai juvelyrinių dirbinių, keturi brangūs laikrodžiai ir dokumentai.

Vagišiai į namus įsibrovė, kai šeimininkai buvo kelioms valandoms išvykę. Neretai trumpam palikdami namus žmonės net neįjungia signalizacijos.

Neatmetama, kad pajūryje siautėja organizuota vagių grupė. Jie stebi prabangių namų gyventojus, jų dienos režimą ir įpročius.

Gali būti, kad vagys – ne klaipėdiečiai. Panašių nusikaltimų registruojama ir kituose Lietuvos miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.