Prižiūrėtojo pagalbos recidyvistui kaina – prarado darbą, sėdo į teisiamųjų suolą

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnas 38 metų Egidijus Kaziulis kaltinamas kyšininkavimu. Kartu teisiamas papirkimu kaltinamas recidyvistas 51 metų Valerijus Radčiukas ir jam talkinusi motina 76 metų Janina Šemetienė.

 Už neteisėtą atlygį į įkalinimo įstaigą recidyvistui telefoną atnešęs pareigūnas susigadino gyvenimą - prarado darbą, sėdo į teisiamųjų suolą. <br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Už neteisėtą atlygį į įkalinimo įstaigą recidyvistui telefoną atnešęs pareigūnas susigadino gyvenimą - prarado darbą, sėdo į teisiamųjų suolą. <br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2020, 2:10 PM, atnaujinta Nov 19, 2020, 2:13 PM

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad šių metų sausį Šiaulių tardymo izoliatoriaus Apsaugos ir priežiūros skyriaus specialistas susitarė su nuteistuoju dėl 90 eurų kyšio. Už tokį atlygį pareigūnas pažadėjo į įkalinimo įstaigą atnešti mobiliojo ryšio telefoną. 

8 kartus teistas ir recidyvistu pripažintas V.Radčiukas pasiuntė pareigūną pas savo motiną. Anksčiau dukart teista šiaulietė šių metų sausio 24-osios vakarą padavė E.Kaziuliui ir sutartą 90 eurų atlygį, ir mobiliojo ryšio telefoną. Po poros dienų pareigūnas perdavė telefoną nuteistajam.

Sučiuptas Tardymo izoliatoriaus darbuotojas buvo atleistas iš darbo. Ikiteisminį tyrimą atlikę Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus pareigūnai konstatavo, kad E.Kaziulis privalėjo kontroliuoti, kaip suimtieji ir nuteistieji laikosi draudimų ir įpareigojimų, o apie nusikalstamus siūlymus išsyk pranešti vadovybei.

Įkalčių prispirtas E.Kaziulis kaltę pripažino, jos neneigė ir anksčiau už sukčiavimą teista nuteistojo motina J.Šemetienė. 

Už kyšininkavimą baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki 7 metų, už papirkimą skiriama bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.