Sugėrovą nužudžiusiam radviliškiečiui – dešimtmetis už grotų

10 metų įkalinimo įstaigoje. Tokią bausmę nužudymu kaltintam radviliškiečiui 38 metų Sigitui Zubavičiui ketvirtadienį paskyrė Šiaulių apygardos teismas.

 Radviliškietis S.Zubavičius kratėsi nusikaltimo, bet teismui pakako įrodymų, kad peiliu tris kartus jaunuoliui dūrė būtent jis.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Radviliškietis S.Zubavičius kratėsi nusikaltimo, bet teismui pakako įrodymų, kad peiliu tris kartus jaunuoliui dūrė būtent jis.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2020, 3:55 PM, atnaujinta Nov 19, 2020, 3:59 PM

Valstybės kaltintoja buvo pasiūliusi griežtesnę 13 metų įkalinimo bausmę, bet bylą nagrinėjęs teisėjas Nerijus Masiulis nusprendė kitaip. Skiriant bausmę atsižvelgta į faktines aplinkybes, surinktus įrodymus. Nors teisiamasis kaltę neigė, nuspręsta, kad įkalčių kaltei įrodyti surinkta pakankamai.

Mirtimi pasibaigęs konfliktas kilo per išgertuves praėjusių metų gruodžio 20-ąją Radviliškyje, viename Maironio g. esančiame name. Įkaušęs S.Zubavičiui pasigedo mobiliojo ryšio telefono ir jam pasirodė, kad dėl to kaltas gali būti dvidešimtmetis sugėrovas.

Bylos duomenimis, S.Zubavičius peiliu tris kartus dūrė vaikinui į krūtinę, pilvą ir dešiniąją ranką. Peilis kliudė širdį, todėl nukentėjusysis mirė išsyk.  

Sugėrovą subadęs radviliškietis iškvietė jam pagalbą, bet vaikinui padėti nebegalėjo niekas. Įtariamajam užfiksuotas girtumas tapo sunkinančia aplinkybe.  

Kaltės kratęsis S.Zubavičius prieš teismą Lietuvoje stojo pirmąsyk. Prieš dešimtmetį Italijoje jis buvo pripažintas kaltu dėl grupinio išžaginimo ir neteisėto laisvės atėmimo, bet vėliau aukštesnės instancijos teismas atleido lietuvį nuo bausmės.

Teismas iš dalies tenkino nužudytojo motinos ieškinį – priteisė iš S.Zubavičiaus 1577 eurus turtinei ir 15000 eurų neturtinei žalai atlyginti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.