Pareigūnu apsimetusiam telefoniniam sukčiui iš įmonės sąskaitos pavyko pavogti 48 tūkst. eurų

Kaip policijos pareigūnams pasakojo nukentėjęs 57 metų verslininkas, sukčiai jį susirado telefonu.

Sukčius apsimetė pareigūnu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Sukčius apsimetė pareigūnu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 3, 2020, 11:10 AM

„Gruodžio 1-ąją, antradienį, apie 15 val. 35 min. į mano asmeninį telefoną paskambino man nepažįstamas vyras“, – trečiadienį pareigūnams aiškino nukentėjusysis. 

Pasak vilniečio, nepažįstamasis pasisveikino ir prisistatė esąs policijos pareigūnu, kuris atlieka ikiteisminį tyrimą dėl netikrų mokėjimo kortelių. Esą policija sulaikė asmenį, pas kurį rasta daug padirbtų banko kortelių, tarp jų ir vilniečio vardu.

„Esame sulaikę asmenį, kurį turėsite atvykti atpažinti“, – kalbėjo sukčius ir pasiūlė vyrą sujungti su banko darbuotoju, kuris galėtų išspręsti visas problemas ir patartų, kaip elgtis, kad banko sąskaitose esantys jo pinigai nenukeliautų į sukčių rankas.

Netrukus verslininkas jau kalbėjosi su tariamu banko darbuotoju, kuris jam pasirodė esąs tikras savo srities žinovas. 

„Vadybininkas“ taip sugebėjo susukti vyrui galvą, kad šis net nedvejodamas pasakė visus reikiamus prisijungimų prie elektroninės bankininkystės duomenis bei savo „Smart ID“ slaptažodžius.

Baigęs pokalbį verslininkas buvo įsitikinęs, kad dabar jo pinigai yra saugūs, kol trečiadienį nesulaukė skambučio iš tikro banko darbuotojo, kuriam pasirodė įtartina, kad iš vilniečio įmonės sąskaitos vienas po kito į svetimas sąskaitas yra pervedinėjamos didelės sumos pinigų.

Po šio skambučio sunerimo ir verslininkas. Prisijungęs prie įmonės, kurios savininku jis yra, sąskaitos, jis pamatė, kad sukčiai pasidarbavo iš peties – iš viso pervesta net 48 tūkstančiai eurų.

Vyras apie nusikaltimą iškart pranešė policijos pareigūnams, kurie dėl sukčiavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą, o bankas sustabdė atliekamus pavedimus, todėl tikimasi, kad dalį verslininko pinigų pavyko išgelbėti ir jie sukčių nepasiekė.

Policijos pareigūnai įtaria, kad vilniečiui skambinta iš pataisos namų, kuriuose sukčiai jau atlieka bausmes už panašius nusikaltimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.