Prakalbo parašą ant 188 tūkst. eurų pervedimo į sąskaitą Ispanijoje padėjęs administracijos direktorius

Kiek mažiau nei prieš tris savaites Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriumi pradėjęs dirbti buvęs miesto meras, pediatras Jurgis Krasnickas sulaukė, kaip pats ironizavo, „neeilinio krikšto.

Policija ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo Alytaus miesto savivaldybėje, kai netinkamam adresatui galėjo būti pervesta apie 180 tūkst. eurų. <br>Lrytas.lt koliažas
Policija ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo Alytaus miesto savivaldybėje, kai netinkamam adresatui galėjo būti pervesta apie 180 tūkst. eurų. <br>Lrytas.lt koliažas
Jurgis Krasnickas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurgis Krasnickas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pradėtas tyrimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pradėtas tyrimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 3, 2020, 10:43 AM, atnaujinta Dec 3, 2020, 4:37 PM

„Nors tarnyboje ne kartą buvau krikštytas, dabar vėl driokstelėjo lyg perkūnas iš giedro dangaus. Teks aiškintis, kaip atsitiko, kad už atliktus mieste darbus pinigai nukeliavo ne juos atlikusiai Latvijos įmonei, o į kažkokią paslaptingą sąskaitą Ispanijoje. Deja, po tais finansiniais dokumentais yra ir mano parašas“, - naujienų portalui lrytas.lt sakė J.Krasnickas.

Dokumentus, kuriais remiantis, savivaldybės finansininkai pervedė net 188 tūkst. eurų, J.Krasnickas pasirašė lapkričio 20 d., o 26 d. pinigai iškeliavo iš Šiaulių banke esančios savivaldybės sąskaitos, kaip įtariama, kažkokiems sukčiams.

Prieš tai savivaldybė gavo elektroninį laišką, kad esą darbus mieste atlikusios latvių įmonės sąskaita pasikeitusi. Niekas neįtarė, kad laiškas – melagingas ir pinigai buvo pervesti į tą, neva tai, pasikeitusią sąskaitą.

„Tačiau gruodžio 2 d., po pietų, sulaukėme skambučio iš Latvijos, kodėl nepervedame pinigų. Tada ir susizgribome, kad kažkas – ne taip. Pasirodo, ta melaginga sąskaita – ne Latvijoje, o – Ispanijoje. Todėl nedelsiant pradėjome auditą savivaldybėje. Tyrimus atlieka taip pat ir policija bei Finansinių nusikaltimų tarnyba.

Daugiau nieko kol kas komentuoti negaliu, tik esu girdėjęs, kad šiemet ne vieną kartą pinigai iš Šiaulių banko buvo iškeliavę ne pagal adresą“, – kalbėjo J.Krasnickas.

Paklaustas, ar yra vilčių, kad Alytaus miestas susigrąžins dar nežinomų sukčių išviliotus pinigus, administracijos direktorius aiškaus atsakymo teigė neturįs: „Dirba teisėsaugininkai. Kadangi vyksta tyrimas, apie kalbėti draudžiama. Labai norėtųsi tikėti, kad pavyks nustatyti, kas ir iš kur gavo informaciją, kad savivaldybė planuoja pervesti pinigus Latvijos įmonei“.

Policija pradėjo tyrimą 

Policija ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo Alytaus miesto savivaldybėje, kai netinkamam adresatui galėjo būti pervesta apie 180 tūkst. eurų. Apie tai BNS informavo Alytaus apskrities policijos atstovė spaudai Kristina Janulevičienė.

Alytaus miesto savivaldybė su pareiškimu, prašant pradėti tyrimą dėl sukčiavimo, į policiją kreipėsi trečiadienį. Policijos teigimu, pareiškime nurodoma, kad savivaldybė turėjo pervesti pinigus už atliktus darbus Latvijos bendrovei, tačiau ji jų nesulaukė – pinigai galėjo patekti ne į tą sąskaitą.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis trečiadienį BNS teigė, kad tarnybinis patikrinimas dėl kelių remontams skirtų ir galbūt ne ten pervestų pinigų pradėtas ir savivaldybėje.

Anot mero, prieš pervedant pinigus galėjo būti pakeisti įmonės rekvizitai, tačiau kol kas nežinoma, tai padaryta tyčia, ar įsivėlė klaida.

Už didelės vertės svetimo turto įgijimą apgaule gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.