Pareigūno automobilį padegęs vyras siunčiamas į teismą

Policija baigė tirti ir teismui perdavė bylą, kurioje vienas vyras kaltinamas pareigūno automobilio padegimu.

Pareigūno automobilį padegęs vyras siunčiamas į teismą.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Pareigūno automobilį padegęs vyras siunčiamas į teismą.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-08 11:38, atnaujinta 2020-12-08 11:42

Kaip rašoma Marijampolės apskrities VPK pranešime, birželio 17 d. apie 23 val. 45 min. buvo padegtas Jurbarko rajono policijos komisariato vyriausiojo tyrėjo, tuo metu tyrusio kitas padegimą įvykdžiusio asmens padarytas nusikalstamas veikas, asmeninis automobilis, stovėjęs daugiabučio namo kieme.

Pareigūnas, vos tik pamatęs degantį savo automobilį, operatyviai apie įvykį pranešė trumpuoju skubios pagalbos numeriu 112. Į įvykio vietą iš karto buvo išsiųstas Jurbarko r. PK ekipažas bei Marijampolės apskrities VPK Kriminalistinių tyrimų skyriaus pareigūnai.

Nepraėjus nei pusvalandžiui nuo itin nemalonaus įvykio, įstaigos vadovas, Jurbarko r. PK bei Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus viršininkai sureagavo nedelsiant ir aptarė versiją dėl padegimo keršijant už sąžiningą tarnybinių pareigų atlikimą. Po šio pokalbio į įvykio tyrimą įtraukti atitinkami pareigūnai ir su jais aptarti tolimesni veiksmai.

Tą pačią naktį buvo tikrinama turima informacija, identifikuojami galimi įtariamieji, nustatomos galimos jų buvimo vietos, blokuojami jų pasišalinimo keliai, atliekami pirminiai proceso veiksmai.

Naktį Jurbarke ir jo apylinkėse identifikavus galimas įtariamųjų buvimo vietas vyko intensyvi jų paieška. Apie 8 val., jie sulaikyti Jurbarke, su jais nedelsiant atlikti procesiniai veiksmai. Taip pat identifikuoti galimi liudytojai, atliekamos jų apklausos, peržiūrėtos mieste esančios vaizdo kameros, paimti ir išanalizuoti vaizdo įrašai.

Kelis mėnesius intensyviai vyko tyrimas, taikytos įvairios procesinės prievartos priemonės, duomenų leidžiančių identifikuoti kaltininką ir jo motyvus daugėjo, kol galiausiai pasiektas lūžio taškas. Pažymėtina tai, kad asmeniui, kuriam pranešimai apie įtarimus buvo pateikti keliose Jurbarko r. PK atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose, teismo sprendimu buvo skirtas suėmimas ir jis patalpintas į Kauno tardymo izoliatorių.

Minėtam asmeniui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.