Už pasikėsinimą išžaginti ir telefono vagystę vyrui skirtas šešerių metų laisvės atėmimas

Į įmonės patalpas įsiveržusiam, darbuotoją išžaginti pasikėsinusiam ir jos telefoną pavogusiam vyrui Šiaulių apylinkės teismas trečiadienį skyrė šešerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Vyrui skirtas laisvės atėmimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Vyrui skirtas laisvės atėmimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Generalinė prokuratūra

2020-12-09 15:55, atnaujinta 2020-12-10 09:48

Kaip pranešė teismas, devynis kartus anksčiau teistam vyrui teismas skyrė galutinę šešerių metų ir vieno mėnesio laisvės atėmimo bausmę, subendrinęs ją su kita, anksčiau paskirta bausme.

Bylos duomenimis, 50-metis Akmenės rajono gyventojas rugsėjo pabaigoje jėga įsibrovė į vienos Šiaulių įmonės patalpas, kurių duris iš vidaus laikė darbuotoja.

Tyrimo duomenimis, iš ligoninės vyras patraukė stoties link. Stotyje buvo tuščia, tad nuteistas recidyvistas nusprendė patekti į tarnybines įmonės patalpas. Jose buvo darbuotoja, kuri pamačiusi įsibrovėlį, bandė išeiti iš patalpos, tačiau vyriškis koja užrėmė duris ir neišleido darbuotojos. Moteris bandė iškviesti pagalbą – apsaugos pultelis suveikė, tačiau apsaugos darbuotojai nespėjo ateiti. Vyras pagrasino moteriai rankose laikydamas peilį ir puolė prie jos. Gindamasi moteris susižeidė ranką nuteistojo laikomu peiliu.

Kaip skelbia Generalinė prokuratūra, teismas nustatė, kad 50-metis Akmenės rajono gyventojas prieš moters valią reikalavo pastarąją su juo lytiškai santykiauti. Darbuotoja pergudravo įsibrovėlį: ji išviliojo vyrą iš patalpos, pažadėdama jam viską, ko tik jis norės. Taip jai pavyko pasprukti nuo įsibrovėlio į atvirą autobusų stoties aikštelę. Iš karto po to vyras pačiupo moteriai priklausantį mobiliojo ryšio telefoną ir pabėgo.

Policijos pareigūnai netrukus rado vagį netoli autobusų stoties, tačiau vyras kaltės nepripažino. Recidyvistas nedėvėjo veido apsaugos priemonių, todėl buvo lengvai atpažįstamas ir taip nesunkiai surastas policijos.

Šioje byloje svarbia liudytoja tapo su nukentėjusiąja telefonu prieš pat įsibrovėliui pasirodant kalbėjusi artima giminaitė. Vyrui įsibrovus į vidų, darbuotoja padėjo neišjungtą telefoną, todėl pašnekovė girdėjo dalį įsibrovėlio ir giminaitės pokalbio. Kitoje ragelio pusėje buvusi moteris nepasimetė ir iš karto apie įvykį pranešė policijos pareigūnams.

Anot teismo, savo kaltę vyras posėdžių metu iš pradžių neigė, tačiau peržiūrėjus byloje esančius vaizdo įrašus ir įvertinus nukentėjusiosios ir liudytojų parodymus prisipažino.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis jau anksčiau teistas dėl smurtinių nusikaltimų, tarp jų – ir už nužudymą, o naujus nusikaltimus padarė praėjus labai nedaug laiko nuo tada, kai buvo išleistas iš įkalinimo įstaigos, nerodė noro laikytis įstatymų ir taisytis.

Šis teismo sprendimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.