Druskininkų pasieniečiai sulaikė du neteisėtai sieną kirtusius girtus baltarusius

Druskininkų pasieniečiai sulaikė du neteisėtai sieną iš savo šalies kirtusius neblaivius baltarusius. Vėliau jie pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Įvykis tiriamas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Įvykis tiriamas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2020, 1:35 PM

Trečiadienį po vidurnakčio VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimu užfiksavo, kaip miškingoje vietoje du asmenys iš Baltarusijos pusės priėjo prie sienos linijos su Lietuva. Netrukus pažeidėjai ją kirto ir nuskubėjo į Lietuvos gilumą.

Buvo organizuota jų paieška, kurioje dalyvavo papildomos pasieniečių pajėgos, Druskininkų užkardos kinologas su belgų aviganiu Goru, pasitelkti Druskininkų policininkai. Netrukus už pusantro kilometro nuo pažeidimo vietos, Jaskonių kaimo ribose, abu įtariami pažeidėjai buvo sulaikyti. Matėsi, kad vyrai yra apsvaigę nuo alkoholio.

Paaiškėjo, kad vienas sulaikytųjų yra 25-erių Baltarusijos pilietis. Jis turėjo savo šalies pasą. Užsieniečiui buvo nustatytas 0,98 prom. girtumas. Antras sulaikytasis dokumentų neturėjo ir prisistatė 30-ties Baltarusijos piliečiu. Jis į alkoholio tikrintuvą įpūtė 2,19 prom.

Vietovę, kurioje buvo sulaikyti įtariami sienos pažeidėjai, patikrinęs Druskininkų užkardos kinologas su Goru daugiau nieko įtartino neaptiko.

Abu sulaikytieji laikantis visų dėl pandemijos susijusių saugumo reikalavimų naktį praleido Druskininkų užkardoje. Ryte jie pateikė prašymus dėl prieglobsčio suteikimo Lietuvoje. VSAT Varėnos pasienio rinktinės Migracijos skyriaus pareigūnai pradėjo pirminius prieglobsčio suteikimo procedūros veiksmus. Apie tai informuotas Migracijos departamentas, kuris nagrinėja tokius prieglobsčio prašymus.

Trečiadienį apie vidudienį abu užsieniečius Druskininkų pasieniečiai perkėlė į Raigardo kontrolės punktą, kur yra specialios prieglobsčio prašytojams skirtos patalpos. Sulaikytiesiems bus atliekami testai dėl COVID-19. Gavus tyrimų rezultatus bus sprendžiamas klausimas dėl užsieniečių apgyvendinimo vietos.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.