Motina pripažinta kalta dėl neatsargumo atėmusi vaiko gyvybę: negyvą kūdikį paliko namuose

Šiandien Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje A.S. pripažinta kalta dėl neatsargumo atėmusi naujagimio gyvybę.

Pripažinta kalta.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Pripažinta kalta.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2020, 3:41 PM

Byloje nustatyta, kad A.S., būdama atsakinga už savo dviejų mėnesių amžiaus dukros vystymąsi, privalėdama prižiūrėti savo vaiką, rūpintis jo sveikata, materialiai išlaikyti ir sudaryti sąlygas vaikui augti, vystytis, tobulėti, būdama apsvaigusi nuo alkoholio bute užmigo ir nepasirūpino savo mažamete – bejėgiškos būkles dukra, kuri, paguldyta į vaikišką lovytę, mirė nuo uždusimo skrandžio turiniu. Kūdikio kūnas po maždaug 10 dienų buvo rastas irimo stadijoje.

Apklausta teisiamojo posėdžio metu A.S. prisipažino kalta ir parodė, kad įvykio dieną ji paguldė vaiką į lovą, išgėrė alkoholio ir užmigo. Kai pabudo, kūdikis jau buvo negyvas. Ji išsigando, po kurio laiko iš namų pasišalino, dėl patirto šoko apie vaiko mirtį niekam nepranešė.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad A.S. padarė vieną nusikalstamą veiką dėl neatsargumo, anksčiau neteista, nedirba, taip pat į atsakomybę lengvinančią aplinkybę – moteris prisipažino dėl padarytos nusikalstamos veikos ir gailėjosi, bei į atsakomybę sunkinančią aplinkybę – nusikalstamą veiką padarė apsvaigusi nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Įvertinęs minėtų aplinkybių visumą, teismas moterį pripažino kalta ir jai skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Kadangi nusikalstama veika – neatsargaus pobūdžio, A.S. anksčiau neteista, kitų ją neigiamai charakterizuojančių duomenų byloje nebuvo, teismas moters bausmės vykdymą atidėjo pusantrų metų.

A.S. taip pat įpareigota per 3 mėnesius pradėti dirbti ar registruotis užimtumo tarnyboje, bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be jos priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.