Į reidą prieš brakonierius išsiruošę aplinkosaugininkai sučiupo du girtus vairuotojus

Sausio 5 d. vakarą Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ir Imuniteto tarnybos pareigūnai, dalyvaudami reide prieš brakonieriavimą, pastebėjo du įtartinus automobilius. Juos sustabdžius, kilo įtarimas, kad vairuotojai gali būti girti.

 Į reidą prieš brakonierius išsiruošę aplinkosaugininkai sučiupo du girtus vairuotojus.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Į reidą prieš brakonierius išsiruošę aplinkosaugininkai sučiupo du girtus vairuotojus.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2021, 2:37 PM, atnaujinta Jan 6, 2021, 2:40 PM

Kaip rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime, patikrinus asmenų blaivumą alkotesteriu, nustatyta, kad vairuotojai girti. Vienas vyras įpūtė – 2,09, kitas – 1,72 promilės.

Dėl įvykio policija pradėjo du ikiteisminius tyrimus.

Už vairavimą išgėrus, kai alkoholio matuokliai parodo 1,5 promilės ir didesnį girtumą, gresia baudžiamoji atsakomybė, teismas.

Aplinkos apsaugos departamento pranešime taip pat primenama, kad nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojus teisės aktams, aplinkos apsaugos pareigūnai įgijo teisę tam tikrais atvejais tikrinti asmenų blaivumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas