Kauno rajone pasirodęs elektromobilis „Tesla“ iškart tapo taikiniu

Įžūlus akibrokštas ar bandymas pagrobti apie 50 tūkst. eurų kainuojantį elektromobilį? Į šį klausimą turės atsakyti keistą nutikimą Karmėlavoje (Kauno r.) tiriantys kriminalistai. Sulaikyti du įtariamieji.

Įžūlus akibrokštas ar bandymas pagrobti apie 50 tūkst. eurų kainuojantį elektromobilį?<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Įžūlus akibrokštas ar bandymas pagrobti apie 50 tūkst. eurų kainuojantį elektromobilį?<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2021, 6:53 AM

Pirmadienį apie 18 val. 40 min. Karmėlavoje prie šviesoforo stabtelėjo elektromobilisTesla Model 3“. Jį vairavo 26-erių kaunietis, atvykęs iš Norvegijos, kur pastaruoju metu gyvena.

Netrukus vairuotojas išvydo iš priekio atbuline eiga riedantį automobilį „BMW 530D“, kuris trenkėsi į priekinę „Tesla“ dalį.

Iš BMW išlipo du jauni vyrai. Netrukus prisiartino dar du jaunuoliai.

Jie atvažiavo automobiliu „Mercedes-Benz“, tačiau kol kas nėra žinių, ar šie vaikinai susiję su įvykiu, ar stabtelėjo apžiūrėti Lietuvoje dar retokai matomos „Tesla“.

BMW važiavę vaikinai pasiūlė „Tesla“ vairuotojui važiuoti užpildyti eismo įvykio deklaraciją į netoliese esančią automobilių stovėjimo aikštelę.

Jaunas vyras tikino, kad ten nuvykęs iš karto buvo sumuštas, jį bandyta įgrūsti į automobilio BMW saloną.

Užpuolikai paspruko, kai konfliktu susidomėjo daugiau praeivių, o keli žmonės apie grumtynes telefonu pranešė policijai.

Patruliai išskubėjo į nurodytą vietą, o automobiliu važiavę 25-erių ir 21 metų jaunuoliai buvo sulaikyti Kauno prieigose.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo pagrobti didelės vertės turtą.

„Tesla“ vairuotojas prieš dvejus metus pagamintą savo automobilį įvertino 50 tūkst. eurų.

Kriminalistai mano, kad nusikaltėliai elektromobiliu susidomėjo jį atsitiktinai pastebėję.

Neatmetama versija, kad BMW vairuotojas atsitiktinai atsitrenkė į „Tesla“, tačiau įžūliai bandė išsisukti nuo atsakomybės už sukeltą eismo įvykį.

Neturima duomenų, kad „Tesla“ vairuotojas ir jį sumušę kauniečiai anksčiau buvo pažįstami. Užtat jie gerai žinomi Kauno policijos pareigūnams – abu jaunuoliai jau yra teisti.

Įtariamieji uždaryti į areštinę, o ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras kreipėsi į teismą prašydamas įtariamuosius suimti.

Baudžiamasis kodeksas už tokį nusikaltimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.