Į teismą Vilniuje siunčiami jaunuoliai, iš nuomojamo buto pavogę 15 paveikslų

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje keturi asmenys kaltinami vagyste. Dar vienai merginai kaltinimai pareikšti dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.

Kaltinamiesiems gresia ilgi metai nelaisvės.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kaltinamiesiems gresia ilgi metai nelaisvės.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2021, 11:50 AM, atnaujinta Jan 8, 2021, 11:54 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų rugpjūčio mėnesio pabaigoje trys vaikinai (gimę 1997 m., 1999 m. ir 2002 m.) atvyko į butą Vilniuje, kurį anksčiau buvo išsinuomoję. Pasinaudodami tuo, kad žinojo, kur yra laikomas buto raktas, jie, manoma, raktu atrakino duris ir įsibrovė į butą. Iš ten vaikinai, įtariama, pagrobė televizorių.

Kitą dieną bendrininkai, prie jų prisijungus 17-metei merginai, sostinėje išsinuomojo kitą butą. Iš šio buto jaunuoliai, tyrimo duomenimis, pavogė televizorių, įvairių buities daiktų bei 15 paveikslų, įvertintų daugiau kaip 14 tūkst. eurų.

Įtariama, kad vogtus televizorius ir meno kūrinius bendrininkai nugabeno į lombardą, kur dirbo jų pažįstama mergina (gimusi 2001 m.). Kaip lombardo darbuotoja ji atvežtus daiktus supirko, manoma, žinodama, kad didelės vertės turtas galbūt gautas nusikalstamu būdu.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas pagrobė didelės vertės svetimą turtą, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonių metų. Tam, kas įgijo ir realizavo didelės vertės turtą, žinodamas, kad jis įgytas nusikalstamu būdu, gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Kaltinamųjų atsakomybę sunkina tai, kad nusikalstamas veikas jie įvykdė bendrininkų grupėje, net trys iš jų yra anksčiau teisti.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.