Sugrįžtuvių iš kalėjimo vakarėlį nutraukė žinomo pareigūno smūgiai: vaikino motina atskleidė, kas įvyko

Socialiniuose tinkluose išgarsėję pareigūnai Vitalijus Vaitkevičius ir Livijus Saukevičius buvo užfiksuoti dar kartą, o vaizdo įrašas iš iškvietimo Vilniuje patalpintas „Facebook“ platformoje.

Pradėtas tarnybinis patikrinimas.<br>lrytas.lt koliažas
Pradėtas tarnybinis patikrinimas.<br>lrytas.lt koliažas
Pradėtas tarnybinis patikrinimas.<br>Vaizdo įrašo stop kadras
Pradėtas tarnybinis patikrinimas.<br>Vaizdo įrašo stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2021, 11:03 AM, atnaujinta Jan 11, 2021, 9:21 PM

Sekmadienį Vilniuje atvykus į iškvietimą buvo panaudotas smurtas, kurio metu, kaip tikina liudininkai, vienam sulaikytų vaikinų net lūžo ranka.

Užfiksuotame vaizdo įraše matoma, kaip pareigūnas V.Vaitkevičius stovi greta vyro, kuris pasitikslina, už ką jam iškrašomas protokolas, V.Vaitkevičius trumpai nukerta: „reikalavimų nevykdymas“, vyrui paklausus, kokie reikalavimai, pareigūnas agresyviai pakartoja jo klausimą ir staigiai išsitraukęs teleskopinę lazdą jam trenkia, šis sukniumba ant žemės. Tuo tarpu L.Saukevičius greta sužalotojo ant grindų paguldo ir surakina kitą bute buvusį vyrą.

Vaizdo įraše girdimas filmuojančios merginos klyksmas, čia pasirodo ir vieno vaikino rusakalbė motina, kuri nesupranta, kas vyksta, o pareigūnas jai nesiteikia paaiškinti, tik abiem moterim pakeltu tonu liepia pasitraukti. Čia pasirodo ir kolega L.Saukevičius, kuris su drauge ir mama komunikuoja švelniau ir stengiasi gražiai paprašyti atsitraukti.

Panaudojo ašarines dujas

Tuojau į kambarį vėl įsiveržia V.Vaitkevičius rėkdamas: „Pasitrauk! Pasitrauk ir tu!“, čia jau nuo žemės pakyla vienas iš sulaikytųjų, garsiai prašydamas negąsdinti jo motinos. Tuo metu merginai kažką neaiškiai sukalbant kažkuris iš pareigūnų jai į akis pripurškia ašarinių dujų, ši klykdama nulekia iki balkono. Tuo tarpu pasimato, kad kambaryje dar yra viena mergina ir vaikinas.

Į balkoną atėjęs L.Saukevičius prašo merginos grįžti į kambarį, sakosi nenorintis jos tempti ir naudoti prieš merginą jėgos, mandagiai prašo vykdyti reikalavimus. Vis dėlto pareigūnas dar kurį laiką leido merginai pasėdėti ir pakvėpuoti grynu oru.

Kol buvo balkone, veiksmas persikėlė į kambarį, kur vienas surakintų vaikinų aiškinosi pareigūnams, kad namuose niekas nesimušė ir kad jie visi draugiškai vakarojo namuose. Smulkiau viską pradėjo aiškinti ir kambaryje buvusi kita jauna moteris.

Galiausiai visi buvo išvesti į lauką, vyrai išgabenti į areštinę.

Įvykio aplinkybėmis pasidalino mama

Socialiniame tinkle „Facebook“ įvykio aplinkybėmis pasidalino ir vieno iš vaikinų mama, Irina Kalmykova, kuri buvo užfiksuota verkianti vaizdo įraše.

Pati moteris yra nuo Rusijos režimo bėgusi disidentė. Iš šalies pirmiausia sprukusi į Ukrainą, o vėliau į Lietuvą. Apie moterį rašė ne vienas užsienio portalas.

Šiuo įvykiu pasidalino pati minėdama, kad visuomet mylėjo šią mažą ir jaukią šalį, tačiau po sekmadieninio įvykio liko šokiruota.

I.Kalmykova pasakoja, jog jos sūnus nuo paauglystės pasuko klystkeliais ir prisipažįsta, jog tai galėjo įvykti todėl, kad pati jam skyrė per mažai dėmesio, mat labai daug dirbo. Moteris paaiškino, kad jos brangus ir geros širdies sūnus, būdamas jauno amžiaus pradėjo vartoti alkoholį, tapo agresyvus ir įsisuko į blogus darbelius, kas galiausiai jį nuvedė į kalėjimą.

Mama pasakoja, kad iš kalėjimo grįžęs sūnus buvo pasiryžęs pasikeisti ir jo išsiilgę likimo draugai negalėjo susiturėti ir norėjo su juo susitikti, todėl jiems teko pažeisti karantino taisykles. Moters žodžiais, jaunuoliai dalinosi savo svajonėmis ir kūrė ateities planus.

Įskundė „draugai“

Tuomet įvykiai pasisuko kita linkme – pro langą grįžusį vyruką pradėjo šaukti pažįstami, kurie norėjo prisijungti prie sutiktuvių, tačiau jaunuolis jų įsileisti nepanoro. Tada įpykę, kad liko nepakviesti į vakarėlį, šie pagrasino iškviesiantys policiją dėl karantino nesilaikymo.

Galiausiai policija atvyko į namus.

I.Kalmykova dalinosi, kad pirmiausia pareigūnas užsipuolė vieną iš vaikinų, mat nepatiko, jog šis dėvi plėšytus džinsus.

Moteris pasakoja, kad visų įvykių eigoje, kažkuris pareigūnų trenkė į veidą ir jai, ir ant sofos sėdėjusiam vaikinui.

Lūžo ranka

Motina papasakojo, kad istorija baigėsi tuo, jog vienas vaikinas atsidūrė ligoninėje su lūžusia ranka. Kitas vaikinas buvo „išmestas“ lauke, o josios sūnus liko areštinėje iki kito ryto.

Kaip komentavo Vilniaus apskrities VPK atstovė Julija Samorakovskaja, pareigūnai nuvykę atlikę savo pareigą, o Imuniteto skyrius pirmadienį pradėjo aplinkybių patikslinimą ir per 10 dienų pateiks sprendimą, ar pradėti tarnybinį patikrinimą ir ar pareigūnų veiksmuose buvo neteisėtų veiksmų.

Šiuo metu pareigūnas V.Vaitkevičius galiojančių nuobaudų neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.