Pareigūnus įžeidinėjęs ir filmavęs vyras sulaukė atsakomybės

Socialiniame tinkle „Facebook“ vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti įžeidinėjami Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai, patalpinęs vyras, sulaukė atsakomybės. Už pareigūnų pažeminimą vyras nubaustas pinigine bauda.

Vyras susilaukė baudos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyras susilaukė baudos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2021, 2:14 PM

Jaunas vyras (gim. 2000 m.) į policijos akiratį pakliuvo, kai praėjusių metų gegužės 5 d. Kėdainiuose pažeidė karantino taisykles, už tai jam buvo surašytas protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – LR ANK) 45 str. 4 d.

Pokalbio su policijos pareigūnais metu, jaunas vyras juos filmavo, o vėliau vaizdo įrašą patalpino viešoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Viskas Kėdainiuose“. Vaizdo įraše, kuris buvo prieinamas daugybei socialinių tinklų naudotojų, buvo matyti, kaip vyras agresyviai ir piktai elgėsi, vartojo keiksmažodžius, įžeidinėjo policijos pareigūnus.

Praėjusią savaitę, sausio 7 d., Kauno apylinkės teismas nustatė, kad tokiais savo veiksmais vyras pažemino policijos pareigūnų garbę ir orumą, o jo padaryta veika atitinka LR ANK 508 str. (statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas) požymius.

Kadangi vyras prisipažino ir gailėjosi dėl padaryto administracinio nusižengimo, jam paskirta minimali numatyta bauda – 90 eurų, kurią vyras privalės sumokėti ne vėliau kaip per 40 d. nuo nutarimo įteikimo dienos.

Primename, kad sąžiningai vykdančius savo pareigas pareigūnus gina įstatymai, o į bandymus nusikalstamai paveikti pareigūnus reaguojama principingai. Už pareigūno garbės ir orumo pažeminimą yra numatyta administracinė atsakomybė, baudos siekia 90 iki 140 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.