Ant sukčiaus kabliuko užkibusi ukmergiškė policijos pareigūnais netikėjo – įtikino tik sūnus

Ukmergės policijos komisariato pareigūnai ketvirtadienį paviešino istoriją apie tai, kaip apsimetelis „karininkas“ moters pasitikėjimo siekė beveik metus, o paskui iš jos išviliojo 3 564 dolerius. Istoriją pareigūnai papasakojo socialiniame tinkle „Facebook“.

Moteris sukčiui buvo spėjusi pervesti 3 564 dolerius.<br>M.Juknevičiūtės asociatyvi nuotr.
Moteris sukčiui buvo spėjusi pervesti 3 564 dolerius.<br>M.Juknevičiūtės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2021, 12:33 PM, atnaujinta Jan 21, 2021, 12:38 PM

Kaip rašoma policijos pranešime, 79-erių metų moteris prieš metus socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo bendrauti su vyriškiu, kuris prisistatė esantis Amerikos armijos karininkas, dirbantis ambasadoje, Brandon Tyler. Vyras rašė esantis našlys, turintis suaugusių vaikų.

Ilgą laiką jiedu susirašinėjo apie kasdienius įvykius. Vėliau įgijęs moters pasitikėjimą vyras pakvietė ją susirašinėti „Hangout“ programėlėje, neva Amerikos karininkams draudžiama naudotis socialiniais tinklais.

Sausio pradžioje virtualus „draugas“ parašė ukmergiškei, kad išeina į pensiją bei paprašė pagalbos – neva per Raudonąjį kryžių iš Malaizijos jai atsiųs siuntinį su savo asmeniniais daiktais, dokumentais ir pinigais, išlaidoms padengti. Po poros dienų moteris elektroniniu paštu gavo mokėjimo nurodymą. Už siuntinį buvo prašoma per keturias dienas sumokėti 3 560 dolerių į sąskaitą, esančią Malaizijoje.

Kadangi tokios sumos ji neturėjo, iš banko paėmė paskolą. Tuomet tame pačiame banke padarė pavedimą, o jo kopiją išsiuntė.

Tačiau elektroniniu paštu vėl gavo prašymą padaryti dar vieną pavedimą, neva pirmąjį išsiuntė pavėluotai – praėjus daugiau nei keturioms dienoms.

Sausio 19 d. policija gavo banko atstovo pranešimą, kad Ukmergėje gyvenanti moteris nori pervesti sukčiams 3 560 dolerių sumą. Policijos pareigūnai skubiai nuvyko nurodytu adresu ir moteriai bandė paaiškinti, kad tai sukčiai nori išvilioti pinigus.

Moteris iš pradžių nenorėjo patikėti. Tik susisiekus su sūnumi ir jam paaiškinus situaciją, sūnus motiną įtikino.

Dėl sukčiavimo Vilniaus apsrities VPK Ukmergės r. policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.