Draugai sumanė pasilinksminti – Molotovo kokteilį numetė į „Klaipėdos naftos“ terminalą

Du jauni klaipėdiečiai bandę sukelti gaisrą įmonės „Klaipėdos nafta“ terminale, pašokdino uostamiesčio policiją. Sulaikyti draugai aiškino, jog tai buvo tik išdaiga, kuriai juos esą įkvėpė per JAV nusiritusi masinių protestų banga, peraugusi į riaušes.

Pasikėsinta sukelti gaisrą naftos terminale.<br> G.Pilaičio nuotr.
Pasikėsinta sukelti gaisrą naftos terminale.<br> G.Pilaičio nuotr.
Per tvorą numestas butelis su degiu skysčiu.<br> G.Pilaičio nuotr.
Per tvorą numestas butelis su degiu skysčiu.<br> G.Pilaičio nuotr.
Padegėjai slampinėjo Burių gatvėje.<br> G.Pilaičio nuotr.
Padegėjai slampinėjo Burių gatvėje.<br> G.Pilaičio nuotr.
 "Klaipėdos naftos" terminalas.<br> G.Pilaičio nuotr.
 "Klaipėdos naftos" terminalas.<br> G.Pilaičio nuotr.
Naftos terminalas Melnragėje. <br>KN nuotr. 
Naftos terminalas Melnragėje. <br>KN nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 22, 2021, 2:15 PM, atnaujinta Jan 22, 2021, 3:07 PM

Užminė mįslę policijai​

Pernai balandį policijai pranešta, jog bandyta sukelti gaisrą Burių gatvėje – valstybės valdomos strateginės įmonės „Klaipėdos nafta“ (KN) terminale. Ten rastas iš miesto pusės per betono tvorą permestas stiklinis butelis su servetėle ir degimo žymėmis.

Nukritęs ant asfalto butelis sudūžo, nepasiekęs galinčių užsiliepsnoti naftos krovos į laivus įrenginių ir kitokių statinių. Įvykio vietą apžiūrėjusiems pareigūnams nekilo abejonių, jog į KN teritoriją buvo įmestas degus užtaisas – vadinamasis „Molotovo kokteilis“.

Melnragėje, šalia „Klaipėdos naftos“ įrenginių esančiame miškelyje, atrasta ir daugiau nusikaltimo pėdsakų. Degus skystis į stiklo butelį čia buvo perpiltas iš plastiko taros.

„Svarstėme įvairias versijas – nuo teroro akto iki chuliganizmo. Pareigūnai teko paplušėti, įrodymai rinkti kruopščiai, po kruopelytę“, – pasakojo Klaipėdos apskrities policijos policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Valdas Narutavičius.

Tikslas – sukelti riaušes?

Nusikaltimas atskleistas po pusmečio, kai buvo sulaikytas 20-metis klaipėdietis. Pas jį rasta psichotropinių medžiagų. Po mėnesio į areštinę uždarytas ir metais vyresnis jo draugas. Abu jaunuoliai anksčiau neteisti, nebuvo patekę į teisėsaugininkų akiratį.

Niekur nedirbantys klaipėdiečiai prisipažino bandę sukelti gaisrą strateginėje Jūrų uosto įmonėje. Tokiai kvailystei juos esą paskatino per televiziją matytos JAV didmiesčiuose vykusios masinio protesto akcijos, kai kur peraugusius į riaušes, susirėmimus su policija.

Chuliganai tikėjosi, jog „Klaipėdos naftoje“ sukeltas gaisras pašokdins pilietiškai nusiteikusius klaipėdiečius, kurie šalia gyvenamųjų namų ir viešųjų paplūdimių įsikūrusiai įmonei reiškia daug priekaištų dėl oro taršos, iš terminalo sklindančių mazuto kvapų.

Kvailystė gali atsirūgti

Pareigūnų sulaikyti jaunuoliai savo kaltės neneigė. Paaiškėjo, jog kartu su jais dar buvo ir viena mergina. Iš pradžių ji buvo apklausta kaip specialioji liudytoja. Nustatyta, jog mergina su nusikaltimu nesusijusi, tik palaikė draugams kompaniją.

Jaunesnis vaikinas dviem paroms uždarytas į areštinę. Jo draugo, kuris parduotuvėje įsigijo degųjį skystį ir šveitė per tvorą sutaisytą „Molotovo kokteilį“, laisvė apribota rašytiniu pasižadėjimu niekur neišvykti, įpareigojimu periodiškai registruotis policijoje.

Įtariamiesiems, kaip asmenims, pasikėsinusiems sunaikinti ar sugadinti visuotinai pavojingu būdu šalies nacionaliniam saugumui strategiškai reikšmingos Klaipėdos jūrų uosto įmonės turtą ir įrenginius, gresia iki 5 metų nelaisvės.

Vienas jaunuolis dar bus teisiamas ir dėl kvaišalų platinimo. Jam už tai gresia bausmė nuo 2 iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.