Policijos laimikis – nelegalių ginklų arsenalas: jie aptikti ir automobilyje, ir mirusiųjų namuose

Penktadienį policija pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto šaunamųjų ginklų ar jų priedų laikymo. Kalvarijos apylinkėse, Senabūdžio kaime „Volvo“ automobilį sustabdę patruliai aptiko du ginklus, kuriuos 34 metų vairuotojas turėjo leidimus gabenti ir laikyti, tačiau neturėjo privalomo leidimo ginklo priedui – slopintuvui, priskiriamui A kategorijos ginklų priedėliams.

 Policija penktadienį pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl nelegalių ginklų ar jų priedų laikymo.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Policija penktadienį pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl nelegalių ginklų ar jų priedų laikymo.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2021, 11:38 AM, atnaujinta Jan 23, 2021, 6:06 PM

Iš kur jis gavo slopintuvą, nustatinėjama.

Vyriškui pareikšti įtarimai, jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Tą pačią dieną Jurbarke, Gedimino gatvėje esančiame bute pareigūnai aptiko dujinį pistoletą „Browning GP DA8“, kuris, kaip išaiškėjo, priklausė mirusiam būsto šeimininkui. Ginklas buvo laikomas nelegaliai.

Nelegalūs ginklai – ir automobilyje, ir mirusiųjų namuose

Tuo tarpu panevėžiečiai, penktadienį tvarkydami mirusio giminaičio namus Bijūnų gatvėje, patys išsikvietė policiją, netikėtai radę šaunamąjį ginklą. Jis taip pat niekur nebuvo registruotas.

Tiriant paskutinius du atvejus bylos tikriausiai bus nutrauktos, nebent būtų nustatyta, kad ginklai priklausė ne asmenims, kurie dabar jau yra mirę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.