Du baltarusiai įkliuvo pasieniečiams: pateikė klastotes, nepaisė reikalavimo izoliuotis 14 dienų

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė du Baltarusijos piliečius, pateikusius, įtariama, suklastotus transporto priemonių registracijos liudijimus. Vienas užsienietis vilkiko priekaboje gabeno automobilį BMW 530, kitas vairavo VSAT pareigūnams įtarimų sukėlusį „Audi A6“.

 Du baltarusiai įkliuvo pasieniečiams: pateikė klastotes, nepaisė reikalavimo izoliuotis 14 dienų.<br> VSAT nuotr.
 Du baltarusiai įkliuvo pasieniečiams: pateikė klastotes, nepaisė reikalavimo izoliuotis 14 dienų.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-01 13:34, atnaujinta 2021-02-01 13:37

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, šeštadienį vakare Vilniaus rinktinės Medininkų kontrolės punkte pasieniečiai tikrino iš Lietuvos vykusio 37-erių Baltarusijos piliečio bei jo vairuoto krovininio automobilio „Volkswagen“ su priekaba dokumentus. Pastarojoje užsienietis gabeno Rusijoje registruotą BMW 530.

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė 2002 metais pagaminto lengvojo automobilio registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Pasieniečiai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėjo ikiteisminį tyrimą. Baltarusiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Užsieniečiui taip pat skirta 250 eurų bauda už tai, kad atvykęs į Lietuvą nepaisė reikalavimo izoliuotis 14 dienų.

Tą pačią dieną Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų punkte patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį automobilį „Audi A6“. Rusiškais numeriais pažymėtą ir 2002 metais pagamintą mašiną vairavo 28-erių baltarusis. Vyro turėti asmens dokumentai buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiams pateiktas transporto priemonės registracijos liudijimas sukėlė įtarimų. Įtariama, kad tai – klastotė.

Vilniaus pasienio rinktinėje ir šiuo atveju dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas, o baltarusiui gresianti sankcija irgi yra analogiška kaip prieš tai sulaikytam jo tautiečiui. „Audi A6“ vairuotojas, kaip ir prieš tai įkliuvęs jo tautietis, pažeidė Lietuvoje šiuo metu taikomus karantino reikalavimus, nepaisė nurodymo izoliuotis 14-ai dienų ir bandė išvykti iš šalies. Už tai jam irgi skirta 250 eurų bauda.

Automobiliai BMW 530 ir „Audi A6“ saugomi Vilniaus pasienio rinktinėje. Baltarusiai vairuotojai po apklausų paleisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.