Prieš teismą stos savo motiną kirviu užkapojęs vyras – kaltę neigia

Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaunietis kaltinamas motinos nužudymu. Jam taip pat pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Prieš teismą stos savo motiną kirviu užkapojęs vyras.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Prieš teismą stos savo motiną kirviu užkapojęs vyras.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2021, 10:34 AM, atnaujinta Feb 2, 2021, 10:38 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2019 metų šv. Kalėdų rytą kaltinamasis savo tėvų namuose, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kilusio konflikto su motina metu užpuolė ją kirviu ir sunkiai sužalojo. Auka nuo patirtų sunkių sužalojimų mirė įvykio vietoje.

Policijai atliekant ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo taip pat nustatyta, kad keturiasdešimtmetis vyras įgijo ir tėvų namuose laikė narkotines medžiagas – kokainą.

Kaltinamasis savo kaltę neigia.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas nužudė savo artimą giminaitį ar šeimos narį baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos. Tas, kas neteisėtai įgijo ar laikė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Baudžiamąją byla nagrinės Kauno apygardos teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.