Du nepilnamečiai šalčininkiečiai sumanė apiplėšti senolę: vieno jų nesulaikė nešiojama apykojė

Du šalčininkiečiai nepilnamečiai (gim. 2003 m. ir 2004 m.), prasimanę gauti greitų pinigų, per daug negalvodami, sumanė viešoje vietoje apiplėšti žmogų. Tam, kad jų sumanymas pavyktų, pasirinko tokį žmogų, kuris negalės jiems pasipriešinti.

Pavogtas turtas.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Pavogtas turtas.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 10:39 AM

Vasario 2 d. apie 14 val. Šalčininkuose, Bažnyčios gatvėje, iš garbaus amžiaus moteriai (gimusi 1948 m.) nugaros netikėtai pribėgę jaunuoliai išplėšė rankinę, kurioje buvo pinigai, mobiliojo ryšio telefonas ir dokumentai. Iš įvykio vietos jaunuoliai skubiai pasišalino. Moteriai buvo padaryta ne tik materialinė žala – ji patyrė stresą, buvo labai išsigandusi.

Į šį rezonansą sukėlusį nusikaltimą sureagavę Šalčininkų rajono policijos pareigūnai pagal įtariamųjų požymius jau po dviejų valandų sulaikė du Šalčininkų miesto gyventojus, kurie netrukus atsidūrė laikino sulaikymo kamerose. Buvo rasti pavogti daiktai, kurie bus grąžinti nukentėjusiajai. Pažymėtina, kad vienam iš įtariamųjų yra pareikštas įtarimas dėl sunkaus nusikaltimo padarymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 149 str. (išžaginimas). Šiuo metu jis yra laisvėje taikant intensyvią priežiūrą, tačiau tai, kad jam uždėta apykojė jo nesulaikė nuo naujo nusikaltimo padarymo.

Pažymėtina, kad du sportiškai apsirengę augaloti vaikinai nusikaltimo objektu pasirinko senolę yra smerktina, tačiau šiuo atveju tenka pripažinti, kad dažniausiai plėšimų ar atvirosios vagystės objektais tampa lengviausiai pažeidžiamų socialinių grupių žmonės (senoliai, vaikai, neblaivūs viešose vietose). Todėl tokiais atvejais labai svarbi aplinkinių reakcija į tokio pobūdžio apraiškas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d.).

Šalčininkų policija dėkinga visuomenei už aktyvią pagalbą ir vertingą informaciją išaiškinant šiuos teisės pažeidimus ir prašo gyventojų nebūti abejingiems ir apie žinomus panašaus pobūdžio teisės pažeidimus pranešti skubios pagalbos telefonu 112, www.epolicija.lt arba telefonu 8 700 60000.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.