Po išgertuvių pamatęs stovintį BMW jaunas vyras jį nusprendė tiesiog sudeginti

Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Marius Maurius baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl galimai tyčia Vainuto miestelyje padegto BMW 530D automobilio. Kaltinimai dėl pasikėsinimo sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu pareikšti 23 metų jaunuoliui.

Po išgertuvių pamatęs stovintį BMW jaunas vyras jį nusprendė tiesiog sudeginti.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Po išgertuvių pamatęs stovintį BMW jaunas vyras jį nusprendė tiesiog sudeginti.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2021, 3:25 PM, atnaujinta Feb 9, 2021, 3:28 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų lapkritį apie antrą valandą nakties kaltinamasis, po išgertuvių eidamas kartu su bičiuliu, pamatė prie miestelio parduotuvės stovintį BMW 530D markės automobilį. Tyrimo duomenimis, iš pradžių kaltinamasis galimai apgadino minėtąjį automobilį, nuplėšdamas priekinę apdailą, automobilio groteles bei priekinę registracijos numerio lentelę.

Įtariama, kad šiuos vandališkus veiksmus vaikinas sumanė vainikuoti ugnimi. Kaltinamasis, manoma, iš bičiulio garažo, kuris buvo netoliese, atsinešė benzino, juo suvilgė audinį ir, jį padegęs, padėjo prie automobilio. Vaikinas iš įvykio vietos pasišalino.

Pradėjęs liepsnoti automobilis nepaliko abejingų pro šalį vykusių žmonių. Vienas pirmųjų degantį automobilį pastebėjusių vyrų liepsną pradėjo gesinti semdamas vandenį iš balos. Kiti pro šalį vykę jaunuoliai parūpino vandens gaisro gesinimui iš šalia buvusių sodybų. Neabejingi piliečiai neleido išplisti gaisrui.

Operatyvūs pareigūnų veiksmai ir liudytojų suteikta informacija leido greitai surasti ir sulaikyti iš įvykio vietos spėjusį pabėgti kaltinamąjį. Šiuo metu jis suimtas. Nusikaltimą galimai padaręs jaunuolis teisėsaugos pareigūnams jau gerai žinomas. Iki šiol jis buvo teistas 8 kartus.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Byla perduota Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.