Pinigų pristigęs sukčius ilgai nedvejojo – savo vardu nuomojosi paspirtukus ir juos pardavinėjo

Už sukčiavimą, turto pasisavinimą bei kitus nusikaltimus jau aštuonis kartus teistas šiaulietis 34 metų Vytas Budreckis teisiamųjų suole netruko atsidurti ir devintą kartą.

 Per trumpą laiką šiaulietis išsinuomojo ir pasisavino septynis paspirtukus.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
 Per trumpą laiką šiaulietis išsinuomojo ir pasisavino septynis paspirtukus.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-10 14:06

Pristigęs pinigų sukčius jų sumanė gauti mulkindamas elektrinius paspirtukus nuomojančius žmones.

V.Budreckio planas buvo paprastas – sukčius išsinuomodavo paspirtukus ir juos parduodavo arba užstatydavo lombarde.

Kadangi sudarydamas paspirtukų nuomos sutartį V.Budreckis pateikdavo savo asmens dokumentus, tai paspirtukų vagystes tirti ėmusiems pareigūnams nebuvo sunku išsiaiškinti, kas skriaudžia paspirtukų nuomotojus.

Už grotų praleis pusmetį

Sulaikytas sukčius buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Bylą išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismas kaltu dėl sukčiavimo pripažintam V.Budreckiui skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę, kuri buvo sumažinta trečdaliu.

Prie paskirtos bausmės pridėjus dalį anksčiau už kitą nusikaltimą paskirtos ir dar neatliktos bausmės V.Budreckis už grotų būtų tekę praleisti trejus metus ir vieną mėnesį.

Teismo sprendimu, pataisos namuose V.Budreckis turės praleisti pusmetį, o likusios bausmės vykdymas bus atidėtas dvejiems metams.

Nuteistasis taip pat privalės atlyginti apgautiems žmonėms padarytą žalą.

Išsinuomotus paspirtukus pardavė

Pernai vasarą V.Budreckis prieš teismą stojo apkaltintas svetimo traktoriaus pasisavinimu. Kaltu dėl šio nusikaltimo pripažintam šiauliečiui buvo paskelbtas nuosprendis, bet ir po jo vyras liko laisvėje.

Po nuosprendžio paskelbimo nepraėjus nė trims savaitėms V.Budreckis ėmė sukti galvą, kaip prasimanyti pinigų.

Šiaulietis nusprendė, kad jų nesunkiai galėtų gauti nuomodamasis ir pardavinėdamas išsinuomotus paspirtukus.

Peržiūrėjęs paspirtukų nuomos skelbimus V.Budreckis rugpjūčio 25-ąją susisiekė su paspirtukų nuomotoju ir paprašė jam trims dienoms išnuomoti tris paspirtukus, kurių bendra vertė siekė 1 tūkstantį 379 eurus.

Visi trys paspirtukai buvo atvežti į V.Budreckiui. namus. Šiuos paspirtukus sukčius iškart pardavė ir ėmė dairytis naujų aukų.

Kitus paspirtukus užstatė lombarde

Rugpjūčio 29 dieną V.Budreckis iš kito nuomotojo išsinuomojo 400 eurų vertės paspirtuką, o kitą dieną paprašė išnuomoti dar vieną tokį paspirtuką. Abiejų paspirtukų nuomos sutartį aferistas pratęsė iki rugsėjo pirmosios ir iškart juos nunešė į lombardą.

Lombarde atsidūrė ir dar du 820 eurų vertės paspirtukai, kuriuos V.Budreckis jau iš trečio žmogaus išsinuomojo rugpjūčio 31-ąją.

Išnuomotų paspirtukų neatgavę žmonės kreipėsi į policiją. Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai netruko surasti paspirtukų nuomotojus apgavusį V.Budreckį.

Sučiuptas šiaulietis prisipažino įvykdęs jam inkriminuotus nusikaltimus. Kelis sukčiaus pasisavintus lombarde užstatytus paspirtukus pareigūnams pavyko surasti. Jie buvo grąžinti teisėtiems savininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.