Už grasinimus Marijampolės policijos pareigūnei – teistumas ir solidi bauda

Prieš Marijamapolės pareigūnę sparnus pakedenęs vyras gavo bene pusketvirto tūkstančio eurų baudą ir teistumą. Maža to, vyrukui teko pernakvoti areštinėje.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2021, 9:23 AM

2020 m. sausio 18 d. asmuo, nepatenkintas tuo, kad greičio matuokliu „trikoju“ buvo užfiksuotas jo viršytas greitis, priėjęs prie Marijampolės apskrities VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnės, panaudodamas psichinę prievartą, grasindamas su ja susidoroti, reikalavo patraukti prietaisą matuojantį greitį.

Marijampolės apylinkės teismas dėl anksčiau minėto įvykio, pripažino asmenį kaltu padarius nusikalstamą veiką numatytą LR BK 287 str. 1 d. (Grasinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui) ir skyrė jam 3 tūkst. 500 eurų baudą.

Taip pat į bausmę įskaitė laikinajame sulaikyme išbūtą vieną parą, dėl ko bausmę sumažino iki 3 tūkst. 400 eurų.

Policijos pareigūnus sąžiningai vykdančius savo pareigas gina įstatymai. Jų apsaugą Marijampolės apskrities vyriausiajame policijos komisariate įgyvendina Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrius.

Policija įspėja, kad į bet kokį mėginimą nusikalstamai paveikti policijos pareigūnus, kiekvienu atveju bus reaguojama nedelsiant ir principingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.