Keista istorija Karoliniškių miškelyje: jaunas vyras užpultas, pririštas prie medžio ir apiplėštas

Vilniaus policija aiškinasi keistą incidentą, kuomet jaunas vyras buvo užpultas, pririštas prie medžio ir apiplėštas. Iš karto po užpuolimo socialiniuose tinkluose atsirado vaizdo įrašas, kuriame teigiama, jog tai buvo pamoka esa pedofilui, kuris bandė suvilioti nepilnametę.

 Jaunas vyras Vilniaus Karoliniškių miškelyje buvo užpultas, pririštas prie medžio ir apiplėštas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Jaunas vyras Vilniaus Karoliniškių miškelyje buvo užpultas, pririštas prie medžio ir apiplėštas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2021, 8:41 AM, atnaujinta Feb 17, 2021, 1:48 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, vasario 15 d. apie 15 val. 30 min. Vilniuje, miško takelyje, vyrą (gim. 1998 m.) užpuolė penki asmenys, kurie reikalavo pinigų ir pagrobė asmens tapatybės kortelę.

Nors policija nenurodo tikslios vietos, kur incidentas įvyko, lrytas.lt žiniomis tai buvo Karoliniškių kraštovaizdžio draustinyje - miškelyje tarp Karoliniškių ir Žvėryno.

Pats nukentėjęs vėliau policijai pasakojo, kad jam vaikštant po miškelį „su panele“, prie jo priėjo maždaug 6 vaikinai, kuriems galėjo būti po 16-17 metų. Jaunuoliai vyrą lipnia juosta pririšo prie medžio ir atėmė asmens tapatybės kortelę.

Vaikinai nukentėjusiam vyrui nurodė, kad jei šis nori atgauti tapatybės koretelę, jis turės susimokėti.

Netrukus po šio incidento socialiniuose tinkluose atsirado vaizdo įrašas su pririštu prie medžio jaunu vyru. Vaizdo įrašo autoriai duoda suprasti, jog jaunam vyrui buvo rengta keršto akcija už tai, jog šis bandė suvilioti 12-metę. Esą, taip buvo auklėjamas tariamas pedofilas.

Vilniaus policija pradėjo aiškintis šią istoriją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal dėl savavaldžiavimo ir dėl dokumento pagrobimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas savavaldžiavo panaudodamas psichinę ar fizinę prievartą nukentėjusiam ar jo artimam asmeniui, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Taip pat Baudžiamajame kodekse rašoma, kad tas, kas pagrobė ar neturėdamas teisėto pagrindo įgijo, laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo fizinio ar juridinio asmens antspaudą, spaudą, dokumentą ar griežtos atskaitomybės blanką, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.