Buvęs uosto infrastruktūros direktorius G. Zumaras lieka nuteistas dėl kyšininkavimo

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas galutine ir neskundžiama nutartimi paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį buvusiam Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktoriui Gediminui Zumarui, pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo stambiu mastu.

G.Zumaras pripažintas kaltu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
G.Zumaras pripažintas kaltu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2021, 5:40 PM

Apie tai ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

G.Zumaras nuteistas dėl kyšio ėmimo iš buvusio statybų bendrovės „Latvijas tilti“ valdybos pirmininko Genadijaus Kamkalovo.

Buvusiam įstaigos infrastruktūros direktoriui skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Jam taip pat atimta teisė dirbti dvejus metus valstybės tarnautoju, pareigūnu ar eiti jiems prilygintų asmenų pareigas.

G.Kamkalovas dėl papirkimo nubaustas beveik 9,5 tūkst. eurų dydžio bauda.

Bylos duomenimis, G.Zumaras iš Latvijos bendrovės atstovo priėmė daugiau nei 5 tūkst. eurų vertės šveicarišką rankinį laikrodį „Ulysse Nardin“. Per tyrimą taip pat nustatyta, kad tų pačių metų birželį G.Zumaras iš G.Kamkalovo priėmė 5 tūkst. eurų, jie buvo įdėti į 48 eurų vertės alkoholinio gėrimo butelį.

Šiais kyšiais siekta, kad Uosto direkcijos atstovas priimtų sprendimus, palankius Latvijos bendrovei, atliekančiai statybos rangos darbus pagal sutartis su uosto direkcija.

Anksčiau byloje skelbta, kad G.Zumaras ėmėsi šalinti kliūtis, kad „Latvijas tilti“ galėtų pradėti pasirengimo statyboms darbus dar neturėdama patvirtinto projekto.

Viešųjų pirkimų tarnybos duomenimis, „Latvijas tilti“ viena ar su partneriais iš viso yra gavusi Klaipėdos uosto užsakymų už beveik 45,8 mln. eurų.

G.Zumaras Klaipėdos teisme teigė, kad laikrodį, kurio vertės nežinojo, paėmė kaip draugo dovaną pareigų paaukštinimo ir būsimo gimtadienio proga. Dėžutė su gėrimu esą buvo dovana Joninių proga. Joje rastus pinigus jis svarstė grąžinti.

Teismo sprendimu ir laikrodis, ir pinigai yra konfiskuoti.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.