Nuo policijos pasprukti sugebėjęs vairuotojas vis tiek atsidūrė teisiamųjų suole

Nuo kelyje jį stabdžiusių pareigūnų pasprukti sugebėjęs Pakruojo rajono gyventojas 25 metų Vygantas Maličevas sėkme džiaugėsi neilgai.

 Vairuotojas paspruko nuo jį persekioti ėmusių policininkų, tačiau apgauti pareigūnų bėgliui nepavyko.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr. 
 Vairuotojas paspruko nuo jį persekioti ėmusių policininkų, tačiau apgauti pareigūnų bėgliui nepavyko.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2021, 9:44 PM

Už kelių eismo taisyklių pažeidimą jam gresiančios bausmės vaikinas pabandė išvengti sukurpęs istoriją apie neva pavogtą automobilį.

Išaiškėjus tiesai V.Maličevas buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už melagingą pranešimą ir atsidūrė teisiamųjų suole.

Kartu su V.Maličevu prieš teismą stojo ir jo sukurtą alibi patvirtinti sutikęs šiaulietis 34 metų Tomas Čepaitis.

Melagingu pranešimu ir liudijimu apkaltintiems vyrams iškilo grėsmė netekti laivės.

Paspruko nuo jį persekiojusių policininkų

Už vagystę teistas, teisės vairuoti automobilio laikinai netekęs V.Maličevas jam skirto apribojimo nepaisė.

Pernai lapkričio 29-osios naktį vaikinas nusprendė pasivažinėti.

Pakruojo rajone Plaučiškių kaimo link važiuojantį automobilį „Seat Leone“ tąnakt budėję policijos pareigūnai nusprendė sustabdyti apie antrą valandą nakties.

Į jį stabdančius pareigūnus automobilio „Seat Leone“ vairuotojas dėmesio nekreipė. Jis dar labiau padidino greitį ir nurūko kaimo link.

Policijos pareigūnai bėglį ėmė persekioti, tačiau jam pavyko atitrūkti. Pasukęs į netoli Plaučiškių kaimo esantį mišką V.Maličevas sustojo ir, palikęs automobilį, pėsčiomis sugrįžo į kaimą, kur pasislėpė.

Pareigūnai rado bėglio automobilį

Po kurio laiko V.Maličevas nusprendė sugrįžti atgal ir parsivaryti automobilį. Tačiau pamiškėje palikto „Seat Leone“ vaikinas neberado.

V.Maličevas suprato, kad automobilį surado ir į saugojimo aikštelę išgabeno jį vaikęsi policininkai.

Galvodamas, kaip išsisukti iš šios padėties, vaikinas nusprendė pats pranešti apie neva iš jo pavogtą automobilį ir tokiu būdu išvengti atsakomybės už bėgimą nuo policijos pareigūnų.

Kad jo versija atrodytų įtikinamesnė, V.Maličevas telefonu susisiekė su savo pažįstamu, Šiauliuose gyvenančiu septynis kartus už vagystes ir smurtinius nusikaltimus teistu T.Čepaičiu.

Šiauliečio V.Maličevas paprašė, jei prireiks, paliudyti, kad naktį jis praleido Šiauliuose.

Kreipėsi į policiją dėl vagystės

Tą pačią dieną V.Maličevas kreipėsi į policiją ir pranešė apie automobilio vagystę.

Pareiškime policijai V.Maličevas nurodė, kad savo „Seat Leone“ jis lapkričio 28-osios popietę paliko Plaučiškių kaime, šalia tvenkinio esančioje aikštelėje.

Neva ten atvažiavęs T.Čepaitis pasiėmė V.Maličevą su savimi ir išsivežė į Šiaulius.

Pareiškėjas tvirtino, kad po Šiauliuose praleistos nakties sugrįžo į namus ir, neberadęs aikštelėje palikto automobilio, suprato, kad jis yra pavogtas.

V.Maličevas nurodė, kad per neapsižiūrėjimą automobilį paliko neužrakintą ir su rakteliais užvedimo spynelėje.

Pareigūnai demaskavo apgaviką

Tokiu V.Maličevo pasakojimu nepatikėję pareigūnai perspėjo jį, kad už melagingą pareiškimą gresia baudžiamoji atsakomybė, tačiau vaikinas tą patį porino ir per pakartotinę apklausą.

Vis dėlto tyrėjams pavyko demaskuoti melagį – surinkus pakankamai įrodymų V.Maličevas prisipažino istoriją dėl automobilio vagystės sukurpęs bandydamas išvengti atsakomybės už bėgimą nuo jį kelyje stabdžiusių policijos pareigūnų.

Kartu su V.Maličevu teisiamųjų suole atsidūrė ir jam padėti bandęs T.Čepaitis.

Melagiai gali atsidurti už grotų

Kadangi abu kaltinamieji kaltais prisipažino visiškai, ši byla Šiaulių apylinkės teismo Pakruojo rūmuose buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

Nuosprendį teismas skelbs vasario 24 dieną.

Už melagingą pareiškimą bei melagingą liudijimą V.Maličevui ir T.Čepaičiui gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.