Telšių policija paviešino pavojingų gaudynių apledėjusiais keliais vaizdus Nuo policijos spruko beteisis vairuotojas

Telšių rajone teisės vairuoti neturintis vyras, sėdęs prie „VW Cady“ automobilio vairo, bandė išvengti susitikimo su policijos pareigūnais, tačiau pasprukti jam nepavyko.

 Telšių r. nuo policijos bandė sprukti beteisis vairuotojas.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
 Telšių r. nuo policijos bandė sprukti beteisis vairuotojas.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-22 16:48, atnaujinta 2021-02-22 16:53

Kaip pranešė Telšių apskrities VPK, vasario 21 dienos rytą Nerimdaičių miestelyje, nežymėtu policijos automobiliu patruliuojančių Telšių apskrities Kelių policijos skyriaus pareigūnų dėmesį atkreipė automobilis „VW Cady“. Pareigūnai, įjungę švyturėlius, patikrinimui norėjo susistabdyti šį kita kelio puse važiavusį automobilį. Tačiau juos pamatęs automobilio vairuotojas, akistatos su pareigūnais nusprendė išvengti, nestojo ir nuvažiavo toliau.

Pareigūnai greitai reaguodami apsisuko, įjungę specialiuosius šviesos ir garso signalus iš karto ėmė vytis vairuotoją. Važiuodami iš paskos garsiakalbiu pareigūnai nuolat reikalavo sustoti, tačiau vairuotojas to neišgirdo. Prašymą ignoravo.

Visgi bėgliui, važinėjusiam po miestelį, pasprukti nepavyko. Aštuonias minutes besitęsusios gaudynės baigėsi. Paaiškėjo, kad policijos reikalavimo sustabdyti transporto priemonę nepaisė vaikinas (gim. 1990 m.), o policijos pareigūnams jis nestojo, kadangi neturi įgijęs teisės vairuoti transporto priemonių. Beje, jis vairavo transporto priemonę ne tik neturėdamas teisės to daryti, bet taip pat ir techniškai netvarkingą, įstatymų nustatyta tvarka neįregistruotą bei be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo automobilį.

Už tai, kad neturėdamas teisės vairuoti, vairavo automobilį, nevykdė reikalavimo sustabdyti transporto priemonę, vairuotojui surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Jau sučiupus bėglį, pareigūnus pasiekė miestelyje gyvenančios moters padėka. Ji dėkojo jiems už profesionaliai atliktą darbą, stabdant automobilį bei sulaikant bėglį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.