Iš nelegalios apyvartos paimti kilogramai narkotinių medžiagų Buvo platinama ir nepilnamečiams

Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto narkotinių medžiagų platinimo, neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinės medžiagos kiekiu bei jos kontrabandos pagal požymius nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d., 260 str. 3 d., 199 str. 4 d.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 23, 2021, 1:47 PM

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas, kai 2020 m. pradžioje buvo gautas pranešimas, kad nepilnamečiui yra platinamos narkotinės medžiagos. Tokio pobūdžio nusikalstamos veikos yra ypač pavojingos ir priskiriamos prie labai sunkių nusikaltimų, todėl joms išaiškinti ir ištirti skiriamas ypatingas dėmesys.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo imtasi veiksmų kruopščiai analizuoti bei dokumentuoti asmenų daromas nusikalstamas veikas. Pirminiame šio tyrimo etape policijos pareigūnams pavyko sulaikyti asmenį ir iš neteisėtos apyvartos paimti apie 2 kg miltelių, kurių sudėtyje buvo psichotropinė medžiaga – amfetaminas, kontrabanda atgabentas iš Jungtinės Karalystės.

Nors 2020 m. kovo mėn. pasikeitė situacija Lietuvoje, kai šalyje buvo įvestas karantinas ir taikomi judėjimo apribojimai tarp savivaldybių, taip pat artimų kontaktų draudimas, tačiau asmenys vis tiek ieško būdų, kaip iš nusikalstamų veikų gauti turtinės naudos.

Įtakos tam turi ir šalyje šiuo metu esantis aukštas nedarbo lygis. Tačiau policijos pareigūnai, stebėdami susiklosčiusią situaciją šalyje, ir toliau aktyviai dirba, siekiant pažaboti narkotinių medžiagų pasiūlą. Policijos pareigūnai, šiame ikiteisminiame tyrime tikrindami dar vieną iškeltą versiją ir matydami galimas sąsajas narkotinių medžiagų platinime, ėmė domėtis ir rinkti informaciją apie anksčiau teistą Grigiškių gyventoją, kuris, kaip įtariama, platina psichotropines medžiagas labai dideliais kiekiais.

Tik surinkus pakankamai duomenų apie asmens daromas nusikalstamas veikas, šių metų vasario mėnesio pradžioje buvo nuspręsta jį sulaikyti ir atlikti kratas jo gyvenamosiose bei lankymosi vietose.

Policijos pareigūnai, organizavę sulaikymo operaciją, sulaikė įtariamąjį ir atliko kratas, kurių metu buvo paimta apie 1 kg miltelių, kurių sudėtyje yra psichotropinė medžiaga – amfetaminas. Šio psichotropinės medžiagos vertė juodojoje rinkoje yra apie 10 000 eurų.

Įtariamajam buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., ir teismo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.