Vyras Kybartuose naktį tyčia padegė šeimos su trimis vaikais buto duris

Naktį į butą bandęs patekti vyras žinojo, kad bute, kurio duris jis padegė, gyvena šeima su trimis mažamečiais vaikais, vienas jų – 3 mėnesių. Šeima nežuvo tik todėl, kad butas įrengtas per du aukštus.

Pirmo aukšto butai Kybartuose buvo sulieti vandeniu, o antrame aukšte esantys du butai pajuodo nuo dūmų.<br>Ugniagesių nuotr.
Pirmo aukšto butai Kybartuose buvo sulieti vandeniu, o antrame aukšte esantys du butai pajuodo nuo dūmų.<br>Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2021, 6:55 AM, atnaujinta Feb 23, 2021, 7:18 AM

Antradienio naktį, 3 val. 35 min., Kybartuose (Vilkaviškio r.) plykstelėjo gaisras penkių butų name. Jis įsiplieskė Vištyčio gatvėje esančio čerpėmis dengto seno raudonplyčio namo antro aukšto koridoriuje.

Nelaimė buvo laiku pastebėta, todėl gyventojai spėjo išsigelbėti. Ugniagesiai, apžiūrėję gaisravietę, įtarė, kad gaisras bendrojo naudojimo koridoriuje buvo sukeltas tyčia.

Gaisro židinys buvo ties butu, kuriame gyvena jauna šeima. Jos galva prasitarė, kad apie 3 val. nakties kažkas stipriai beldėsi į buto duris, tačiau vyras jų neatvėrė.

Po kiek laiko koridoriuje pasigirdo keistas traškesys. Atidaręs duris vyras išvydo liepsnas, kurios visiškai užkirto išėjimą.

Nežinia, koks likimas būtų ištikęs šeimą, jeigu butas nebūtų įrengtas per du aukštus. Pora su vaikais skubiai nusileido į pirmą aukštą ir išvengė žūties.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi, su kuo konfliktavo daugiavaikis tėvas, kas galėjo taip pasielgti.

Išdegė antro aukšto koridorius ir medinė jo perdanga, nudegė laiptų pakopos ir 100 kvadratinių metrų stogo konstrukcijų.

Pirmo aukšto butai buvo sulieti vandeniu, o antrame aukšte esantys du butai pajuodo nuo dūmų. Vienas butas yra negyvenamas.

Gaisravietėje apsilankęs Kybartų seniūnijos seniūnas Romas Šunokas sakė: „Svarbiausia, kad nebuvo aukų. Namas liko negyvenamas. Žmonės kol kas prisiglaudė kas pas vaikus, kas pas giminaičius.

Svarbiausias darbas – sutvarkyti stogą ir perdangą, tačiau be pavasario ar vasaros nieko negalėsime pradėti.

Socialinių būstų rezervo Kybartuose neturime, bet yra keli remontuotini butai.

Reikės apžiūrėti, kokia jų būklė, juos sutvarkius gal bus galima laikinai apgyvendinti nuo gaisro nukentėjusius žmones.“

Vos nesupleškino savivaldybės

Paryčiais Rokiškio savivaldybėje, santuokų salėje, kilo gaisras. Iš pirmame aukšte esančios salės sklindančius dūmus pajuto sargas.

Pagal padidinto pavojaus lygį ant kojų buvo sukeltos gausios ugniagesių pajėgos, bet, pirmiesiems ekipažams pasiekus gaisravietę, dalį jų teko atšaukti kelyje.

Gaisras net nebuvo kilęs, tik žvakių likučiai smilko medinėje kolonoje įrengtame aukure. Gelbėtojai nieko negesino – tik buvo išvėdintos patalpos.

Manoma, kad aukure buvo palikta deganti žvakė. Tądien tuokėsi 3 poros, tad aukure ir buvo uždegta žvakė ceremonijos iškilmingumui pabrėžti.

Anksčiau per vestuvių ceremoniją jaunavedžiai nuo šios žvakės užsidegdavo savąją, tačiau dabar tai daroma retai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?