Sukčiai susisiekia ir per „Viber“ programėlę

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Tai naujas sukčiavimo būdas, kuomet sukčiai susisiekia per „Viber“ programėlę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Vilniaus apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-24 10:04

Vasario 22 d. į policiją kreipėsi Ukmergės rajono gyventoja. Moteris į skelbimų portalą „Skelbiu.lt“ patalpino skelbimą, kad parduoda vaikišką vežimėlį, kurį įvertino 120 eurų. Vasario 22 d. ryte, apie 6 val. 59 min., į „Viber“ programėlę ji gavo žinutę.

Pirkėja, pasivadinusi Juste, pasiderėjo ir panoro pirkti vežimėlį už 115 eurų. „Justė“ pardavėjai nusiuntė nuorodą ir paprašė suvesti banko prisijungimo duomenis ir kortelės banko numerį – neva tik taip gali padaryti pavedimą. Netrukus moteris gavo sms pranešimą, jog iš jos sąskaitos yra nuskaičiuota 178,15 eurai, kurie pervesti gavėjui „donatepay.ru“ Kaliningrad RUSRU.

Ukmergės rajono policijos komisariate dėl sukčiavimo atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Policija įspėja gyventojus niekam neatskleisti savo asmens ar elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų (ID, asmens kodų, banko prisijungimo duomenų, mokėjimo kortelių duomenų ir kt.). Jei jau taip įvyko, kad nežinomi asmenys nuskaičiavo pinigus, reikia nedelsiant kreiptis į savo banką dėl perlaidos sustabdymo ir informuoti apie tai policiją skubios pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.