Kokainas įklampino du šiauliečius

Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį kvaišalų byloje. Nuteisti du į kokainą įjunkę šiauliečiai – 29 metų Robertas Bičeika ir 44 metų Kęstutis Kuklierius.

 Dėl kokaino įkliuvę šiauliečiai išgirdo nuosprendį.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Dėl kokaino įkliuvę šiauliečiai išgirdo nuosprendį.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2021, 9:02 AM, atnaujinta Feb 26, 2021, 9:07 AM

Istorija prasidėjo 2018 m. gegužę, kai R.Bičeika už 700 eurų nusipirko 12 plastikinių maišelių su kokainu. Šiaulietis tikino, kad narkotikus įsigijo iš nepažįstamo asmens, kurį sutiko sportuodamas miesto Beržynėlio parke.

Anksčiau už kvaišalus jau teistas vyriškis tikino, kad kokainą pirko savoms reikmėms. Tiesa, dalį narkotikų po kelių dienų jis perleido K.Kuklieriui. Pastarasis dirbdamas toje pačioje pamainoje neva pasiguodė R.Bičeikai ieškantis energetinių priemonių, padėsiančių iškęsti pasirengimą kultūrizmo varžyboms.

R.Bičeika tikino 10 paketėlių kvaišalų perleidęs be jokio atlygio. Šis šiaulietis tą pačią dieną buvo sulaikytas policijos pareigūnų, kurie sustabdė automobilį “Volkswagen Passat” ir per kratą vairuotojo kelnių kišenėje aptiko du maišelius su kvaišalais.

K.Kuklierius kvaišalus slėpė automobilio kuro dangtelyje, bet tai neišgelbėjo – pareigūnai juos surado. Be to, šiauliečiui teko atsakyti ir už apgaulingą buhalterinę apskaitą, vengimą sumokėti teismo paskirtą įmoką į nuo nusikaltimų nukentėjusių asmenų fondą.

Tų pačių metų lapkritį R.Bičeika įkliuvo dar kartą. Šįsyk pareigūnai sustabdė “Škoda Superb”. Per kratą iš vairuotojo buvo paimti 8 paketėliai, o mašinos peleninėje rasti dar 4 maišeliai su kokainu. Sulaikytasis tikino sportuodamas sutikęs tą patį nepažįstamąjį ir iš jo nusipirkęs 12 paketėlių su kvaišalais už 800 eurų.  

Abu teisiamieji kaltę pripažino, todėl atsipirko trečdaliu švelnesne bausme. 

Anksčiau už kvaišalus jau teistam R.Bičeikai skirta 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, be to, jam uždrausta vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

Anksčiau už vairavimą išgėrus, grasinimus nužudyti ir smurtą 3 kartus teistam K.Kuklieriui teismas skyrė 1 metų laisvės atėmimo bausmę, bet jos vykdymą atidėjo 2 metams. Be to, jam paskirta 1600 eurų bauda. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.