Neapdraustą automobilį vairavęs baltarusis bandė papirkti pasienietę

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė Baltarusijos pilietį, namo vykusį automobiliu „VW Golf“, kurio draudimas nebegaliojo. Šią problemą baltarusis bandė spręsti pasienietei duodamas 20 eurų kyšį, todėl užsitraukė baudžiamąją atsakomybę ir buvo uždarytas į areštinę.

Automobilis saugomas pasienyje.<br>VSAT nuotr.
Automobilis saugomas pasienyje.<br>VSAT nuotr.
Automobilis saugomas pasienyje.<br>VSAT nuotr.
Automobilis saugomas pasienyje.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-02-26 11:36

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją automobiliu „VW Golf“ išvykstančio 55-erių Baltarusijos piliečio dokumentus. Automobilis buvo pažymėtas baltarusiškais numeriais.

Užsieniečio pasienietei pateiktuose dokumentuose buvo įdėta 20 eurų kupiūra. VSAT pareigūnė pasiteiravo, kodėl dokumentuose yra pinigai. Baltarusis paaiškino, kad jo vairuoto automobilio draudimas yra pasibaigęs, o jis kuo greičiau nori išvykti į savo šalį.

Pasienietė Baltarusijos pilietį įspėjo apie už tokius veiksmus gresiančią baudžiamąją atsakomybę, tačiau vairuotojo tai nepaveikė. Užsienietis nesiliovė siūlyti paimti pinigus ir jį greičiau praleisti.

Tuomet Baltarusijos pilietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl bandymo papirkti pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Be to, už neapdrausto automobilio vairavimą VSAT pareigūnai baltarusį dar nubaudė administracine 50 eurų bauda.

„VW Golf“ laikinai saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.