Šalčininkų policija sukelta ant kojų: pranešta apie pagrobtą žmogų Į pagalbą išvyko Vilniaus pareigūnai

Penktadienio pavakare ant kojų buvo sukelta visa Šalčininkų rajono policija – gavus pranešimą apie pagrobtą žmogų į pagalbą išvyko ir pareigūnai iš Vilniaus.

Šalčininkuose pranešta apie pagrobtą žmogų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Šalčininkuose pranešta apie pagrobtą žmogų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2021, 9:30 PM, atnaujinta Feb 27, 2021, 9:18 AM

Apie galimą pagrobimą Šalčininkų policija pranešė socialiniame tinkle „Facebook“. Policijos pranešime, penktadienį Šalčininkuose, Vytauto g., nuo 15 val. iki 16 val., nežinomi asmenys stvėrė vyriškį viešoje vietoje, uždėjo jam ant galvos maišą, jėga įsodino į tamsios spalvos automobilį ir nuvežė nežinoma kryptimi.

„Prašome gyventojų, kurie turi bet kokios su įvykiu galimai susijusios informacijos, kreiptis į Vilniaus apskrities VPK Šalčininkų r. PK Veiklos skyriaus viršininkę Aksaną Mucharskienę, mob. tel. +370 674 60 134 arba skubiosios pagalbos tel. 112. Svarbi bet kokia informacija“, – rašoma policijos pranešime.

Į pagalbą kolegoms Šalčininkuose išvyko ir pareigūnai iš Vilniaus.

Kaip lrytas.lt sakė Vilniaus apskrities VPK pareigūnai, kol kas neaišku ar pagrobimas iš viso buvo. Incidentą matė 9-metis vaikas, tačiau jis net negali pasakyti ar pagrobtas žmogus buvo kažkur vežamas. Esą pamatęs, kaip vyras su maišu ant galvos sodinamas į automobilį, pabėgo nelaukdamas, kol automobilis nuvažiuos ir grįžęs namo apie įvykį papasakojo tėvui.

Išklausęs sūnaus, jo tėvas kreipėsi į vietos pareigūnus, šie pradėjo paiešką, apskrities policijos komisariatą informacija pasiekė jau vėliau.

Iki pat vėlyvo vakaro nei pagrobtas vyras, nei jo pagrobėjai dar nebuvo rasti. 

Šeštadienio rytą Policijos departamentas lakoniškai pranešė, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo. Jei pagrobėjai būtų surasti, jiems grėstų areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. 

Vietos gyventojai po policijos pranešimu socialiniame tinkle „Facebook“ svarsto, kad gal pagrobimo nebuvo. Kažkas net atkreipė dėmesį į tai, jog dalis Vytauto g., kur neva įvyko pagrobimas, yra stebima vaizdo kameromis.

Tuo tarpu lrytas.lt atkreipia dėmesį į tai, kad apie galimą pagrobimą policija paskelbė vos 2,5 tūkst, sekėjų turinčioje vietos policijos bendruomenės paskyroje, tačiau į žiniasklaidą prašydama platesnės visuomenės pagalbos nesikreipė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.