Pareigūnų pasala Marijampolės pataisos namuose: telefonai kalinių nepasiekė, įkliuvo visi operacijos dalyviai

Marijampolės pataisos namų pareigūnai surengę pasalą, sulaikė asmenį, permetusį nuteistiesiems draudžiamų turėti daiktų. Iš viso jis turėjo 11 mobiliųjų telefonų bei 9 SIM kortelės. Uždraustoje zonoje „paviešėjusiam“ nuteistajam taip pat gresia nemalonumai – drausminė atsakomybė. Bandymo perduoti draudžiamą siuntinį ir sulaikymo aplinkybės šįkart buvo ypatingos.

 Pareigūnų pasala Marijampolės pataisos namuose: telefonai kalinių nepasiekė, įkliuvo visi operacijos dalyviai.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
 Pareigūnų pasala Marijampolės pataisos namuose: telefonai kalinių nepasiekė, įkliuvo visi operacijos dalyviai.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2021, 2:49 PM, atnaujinta Mar 1, 2021, 2:52 PM

Kaip rašoma Marijampolės apskrities VPK pranešime, vasario 27 d. Marijampolės pataisos namuose apeinant pataisos namų išorinę teritoriją bei jos prieigas, pastebėta, kad iš Kauno gatvės šalia „Sūduvos“ stadiono po betonine tvora iškasta duobė. Įtariant, kad ja gali pasinaudoti asmenys, kurie patekę į VĮ „Mūsų amatai“ transporto aikštelę, besiribojančią su pataisos namų apsaugine tvora, gali bandyti permesti į pataisos namų teritoriją nuteistiesiems turėti draudžiamų daiktų, minėtoje transporto aikštelėje organizuota pareigūnų pasala.

Apie 22 val. 30 min. vaizdo stebėjimo kameromis pastebėta, kaip iš vieno būrio lango, esančio trečiame pastato aukšte, išlipo nuteistasis Z.R., kuris virve nusileido ant žemiau esančios tvoros ir paėjęs keletą metrų nušoko į pataisos namų uždraustosios zonos perimetro teritoriją. Tuo pačiu metu į VĮ „Mūsų amatai“ transporto aikštelę per iškastą duobę įlindo nenustatytas pilietis, kuris pabėgo keletą metrų į pataisos namų uždraustosios zonos teritoriją ir permetė vieną paketą.

Permestą paketą paėmė uždraustojoje zonoje buvęs nuteistasis ir įdėjo į iš nuteistųjų būrio lango ant siūlo nuleistą krepšį, kuris nedelsiant nuteistųjų buvo įtrauktas į vidų.

Permetimą įvykdęs pilietis ir jam į pagalbą virve nusileidęs nuteistasis sulaikyti, o pro langą įtrauktas paketas kratos metu rastas po vieno iš nuteistųjų lova.

Pas sulaikytą vyriškį rasti dar du permetimui paruošti paketai. Išardžius visus tris paketus rasta 11 mobiliųjų telefonų bei 9 SIM kortelės. Vyriškiui pradėta administracinė teisena, jam gresia bauda iki 3 tūkstančių eurų.

Dėl nuteistojo veiksmų surašytas tarnybinis pranešimas, nuteistajam gresia drausminė atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.