Latvijoje gyvenantis ir pilietybės neturintis vyras pasieniečiams pateikė suklastotus dokumentus

Iš Latvijos atvykęs šioje šalyje gyvenantis ir pilietybės neturintis vyras Šiaulių pasieniečiams pateikė, įtariama, suklastotą Rusijos vairuotojo pažymėjimą. Jis ne tik užsitraukė baudžiamąją atsakomybę, bet ir gavo 500 eurų administracinę baudą. Paaiškėjo, kad šiam vyrui Latvijoje yra atimta teisė vairuoti.

Rusijos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys.<br>VSAT nuotr. 
Rusijos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys.<br>VSAT nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2021, 3:09 PM

Pirmadienį Joniškio rajono Kalvių kaimo ribose, 300 metrų nuo Lietuvos sienos su Latvija, VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė automobilį „Audi A6“. Jis ką tik buvo įvažiavęs iš Latvijos. Lietuviškais numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 30-metis Latvijoje gyvenantis asmuo be pilietybės.

VSAT pareigūnams tikrinant jo dokumentus įtarimų sukėlė rusiškas vairuotojo pažymėjimas. Detaliai jį patikrinus paaiškėjo, kad dokumentas, įtariama, yra visiška klastotė.

Šiaulių pasieniečiai netrukus išsiaiškino ir tai, kad šiam vyrui Latvijoje jau yra atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Latvijos gyventojas uždarytas į areštinę. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūra.

Be to, VSAT pareigūnai už vairavimą, kai asmeniui atimta teisė vairuoti, sulaikytajam skyrė 500 eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.