Vilniuje pranešta apie bute išžagintą nepilnametę: įtariamasis – taip pat nepilnametis

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo tyrimą dėl pernai rudenį galimai išžagintos nepilnametės. Pranešimą apie Vilniuje, Lazdynų mikrorajone esančiame bute išžagintą penkiolikametę policija gavo penktadienį vakare.

Lova.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Lova.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Policija.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Policija.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 6, 2021, 7:40 AM, atnaujinta Mar 6, 2021, 8:08 AM

Pranešime nurodyta, kad nepilnametė seksualiai nukentėjo taip pat nuo pilnametystės dar nesulaukusio asmens – septyniolikamečio vaikino.

Nepilnamečiui tektų keliauti už grotų

Nors baudžiamojont atsakomybėn už įvykdytus nusikaltimus Lietuvoje yra traukiami tik aštuoniolikos metų sulaukę asmenys, septyniolikmečiui žagintojui jos išvengti nepavyktų.

Už sunkius nusikaltimus, tokius kaip: nužudymas, sunkus sveikatos sutrikdymas, išžaginimas, seksualinis prievartavimas, vagystė, plėšimas, turto prievartavimas, turto sunaikinimas ar sugadinimas, šaunamojo ginklo, šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų pagrobimas, narkotinių ar psichotropinių medžiagų vagystė, prievartavimas arba kitokį neteisėtą užvaldymas, transporto priemonių ar kelių, juose esančių įrenginių sugadinimas – atsako ir asmenys, kuriems nusikaltimo padarymo metu jau buvo suėję keturiolika metų.

Gavę apreiškimą apie prieš pusmetį išžagintą penkiolikametę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nepilnametės išžaginimo.

Už tokį nusikaltimą baudžiama laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Tyrėjams teks paplušėti

Tiesa, norint įrodyti įtariamojo kaltę tyrėjams teks gerokai paplušėti. Tiriant seksualinio pobūdžio nusikaltimus remiamasi ne tik nukentėjusio asmens bei galimai šį nusikaltimą mačiusių liudininkų parodymais ar paties įtariamojo prisipažinimu, bet ir teismo ekspertų išvadomis.

O gauti tiesioginių prieš pusmetį įvykdytos seksualinės prievartos įrodymų yra praktiškai neįmanoma.

Tiesa, ekspertams gali pavykti gauti netiesioginių patirtos seksualinės prievartos įrodymų: kūne gali būti likę tokiems nusikaltimams būdingų smurto žymių pėdsakų, patirta seksualinė prievarta gali palikti pėdsaką ir aukos psichikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.