Motinos namuose – kraupi drama: dukterį talžė, šiurpino, grasino nukapoti pirštus

Šiaulietė mergaitė daugiau kaip dešimtmetį motinos namuose gyveno kaip siaubo filme. Vietoj motiniškos meilės mergaitė nuolat kentė fizinį ir psichologinį smurtą, bėgo iš namų ieškotis pagalbos.

 Motina nuolat skriaudė dukterį, o tiesa išaiškėjo, kai neapsikentusi mergina paspruko iš namų.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Motina nuolat skriaudė dukterį, o tiesa išaiškėjo, kai neapsikentusi mergina paspruko iš namų.<br> J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2021, 3:33 PM, atnaujinta Mar 9, 2021, 3:37 PM

Šeimos dramą išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Martynas Galvičius siaubingai besielgusiai 40-metei moteriai antradienį skyrė 1 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, bet jos vykdymą atidėjo 2 metams. 

Kaltę pripažino iš dalies

Už piktnaudžiavimą motinos teisėmis ar pareigomis, nesunkų sveikatos sutrikdymą
nuteista šiaulietė įpareigota atsiprašyti dukters, dalyvauti elgesio pataisos programoje, neišvykti už gyvenamosios vietos rajono ribų. 

Be to, ji nukentėjusiajai privalės sumokėti 1 tūkstantį eurų neturtinei žalai atlyginti ir sumokėti 500 eurų už advokato ir psichologo paslaugas.

Šiaulietė kaltę pripažino tik iš dalies, bet inkriminuoti nusikaltimai buvo įrodyti liudytojų parodymais, kitais surinktais įrodymais. Moteris tikino nuoširdžiai besigailinti, sakė, kad siekia atkurti ryšius ryšius su jos namus palikusia dukterimi.

Kentė daugiau kaip dešimtmetį 

Teisme liudijusi septyniolikmetė mergina patvirtino per ikiteisminį tyrimą duotus parodymus.

Pasak nukentėjusiosios, motina ją talžė nuo mažens – tampė už plaukų, mušė diržu ar ranka dar lankant vaikų darželį. Kartą pradinukė buvo ištempta į laiptinę, iškišta per penktojo aukšto langą – motina pagrasino ją išmesti.

Fizinis smurtas, necenzūrinių žodžių tirados buvo taikomi ir mergaitei besimokant mokykloje. Vėliau paaugusią dukterį šiaulietė ėmė varyti ir iš namų.

Mergina papasakojo ir apie motinos mėgstamą bausmę, kuri buvo taikoma po porą kartų per savaitę. Įniršusi motina griebdavo tiek vyresniajai, tiek jaunėlei dukteriai už rankų, padėdavo plaštaką ant lentelės ir grasindavo peiliu nukapoti pirštus.

Smurtas – šeimos tradicija

Teisiamoji per ikiteisminį tyrimą tikino, kad dukterį mušė tik kartą – sudavė per veidą, kai užtiko rūkančią kambaryje. Be to, ji guodėsi, kad duktė nuolat bėgdavo iš namų.

Teisme šiaulietė tapo atviresnė ir prisipažino, kad yra dukterį variusi iš namų. Ji teisinosi, kad dukterims yra tik pasakojusi istoriją apie savo vaikystę.

Pasirodo, grasinti nukapoti pirštus – šeimos tradicija. Teisiamoji sakė, kad ją taip gąsdindavo motina. Tiesa, moteris neigė, kad taip baugindavo savo vaikus, dievagojosi niekada negrasinusi išmesti per langą. 

Įkalčių prispirta šiaulietė prisipažino, kad iki 10 kartų yra plakusi dukterį diržu, išvariusi iš namų, tampiusi už plaukų, vadinusi necenzūriniais žodžiais.

Smurtas sukėlė depresiją

Apkaltinamąjį nuosprendį paskelbęs teisėjas M.Galvičius pripažino, kad nukentėjusiosios parodymai nekelia abejonių. 

Kraupią šeimos dramą atskleidė ne tik merginos pasakojimas, bet ir jaunesnės sesers, išsiskyrusio tėvo liudijimai, kiti surinkti įrodymai. 

Prieita išvados, kad daug metų besikartojęs smurtas sukėlė nepilnametei dukteriai vidutinio sunkumo depresiją.  

Šis nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.