Vienam žinomiausių Vilniaus policininkų, panaudojusiam fizinę jėgą, „už taktines klaidas“ skirta nuobauda

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, sostinės policijos Imuniteto valdyba atliko tarnybinį patikrinimą dėl didelį rezonansą sukėlusio įvykio, kuomet Patrulių rinktinės pareigūnai, reaguodami į iškvietimą dėl karantino pažeidimų, panaudojo fizinę jėgą.

 Vienam žinomiausių Vilniaus policininkų „už taktines klaidas“ skirta nuobauda.<br> Stop kadrai iš vaizdo medžiagos
 Vienam žinomiausių Vilniaus policininkų „už taktines klaidas“ skirta nuobauda.<br> Stop kadrai iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2021, 10:12 AM, atnaujinta Mar 17, 2021, 1:35 PM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, sostinės policijos Imuniteto valdyba atliko tarnybinį patikrinimą dėl didelį rezonansą sukėlusio įvykio, kuomet Patrulių rinktinės pareigūnai, reaguodami į iškvietimą dėl karantino pažeidimų, panaudojo fizinę jėgą.

Dėl šio įvykio nukentėjusieji kreipėsi į prokuratūrą, kur atlikus tyrimą, priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pasak tarnybinį patikrinimą atlikusių tyrėjų, sulaikant asmenis, buvo padarytos tam tikros taktinės klaidos, už tai vienam iš reagavusių pareigūnų – Vitalijui Vaitkevičiui skirta tarnybinė nuobauda – pastaba.

Kokios konkrečiai tai konkrečiai buvo klaidos, Vilniaus policija nenori pranešti.

Panaudojo fizinę jėgą

Kaip jau skelbė lrytas.lt, incidentas, po kurio buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas įvyko sausio 10 d. Apie jį socialiniame tinkle „Facebook“ visų pirma pranešė vieno iš per sulaikymą nukentėjusių vaikinų mama Irina Kalmykova. Ji paviešino vaizdo įrašą, iš kurio matyti, kaip pareigūnai naudoja jėgą prieš nesipriešinančius žmones.

Vaizdo įraše matoma, kaip pareigūnas V.Vaitkevičius stovi greta vyro, kuris pasitikslina, už ką jam iškrašomas protokolas, V.Vaitkevičius trumpai nukerta: „Reikalavimų nevykdymas“.

Vyrui paklausus, kokie reikalavimai, pareigūnas agresyviai pakartoja jo klausimą ir staigiai išsitraukęs teleskopinę lazdą jam trenkia, šis sukniumba ant žemės. Tuo tarpu lazda mojuojančio pareigūno porininkas L.Saukevičius greta sužalotojo ant grindų paguldo ir surakina kitą bute buvusį vyrą.

Vaizdo įraše girdimas filmuojančios merginos klyksmas, čia pasirodo ir vieno vaikino rusakalbė motina, kuri nesupranta, kas vyksta, o pareigūnas jai nesiteikia paaiškinti, tik abiem moterim pakeltu tonu liepia pasitraukti.

Pareigūnas L.Saukevičius su antrankiais surakinto vaikino drauge ir mama komunikuoja švelniau ir stengiasi gražiai paprašyti atsitraukti.

Panaudojo ašarines dujas

Tačiau netrukus į kambarį vėl įsiveržia V.Vaitkevičius rėkdamas: „Pasitrauk! Pasitrauk ir tu!“, čia jau nuo žemės pakyla vienas iš sulaikytųjų, garsiai prašydamas negąsdinti jo motinos.

Tuo metu merginai kažką neaiškiai kalbant kažkuris iš pareigūnų jai į akis pripurškia ašarinių dujų, ši klykdama nulekia iki balkono. vaizdo įraše matyti,kad kambaryje dar yra viena mergina ir vaikinas.

Vėliau sulaikytieji buvo išvežti į policijos komisariatą.

Jei norite daugiau paskaityti apie šį įvykį, spauskite čia.

Incidentas įvyko sūnui grįžus iš kalėjimo

Vaizdo įrašą paviešinusi Irina Kalmykova yra nuo Rusijos režimo bėgusi disidentė. Iš šalies pirmiausia sprukusi į Ukrainą, o vėliau į Lietuvą. Apie moterį rašė ne vienas užsienio portalas.

Ji pasakojo, kad jos sūnus nuo paauglystės pasuko klystkeliais ir prisipažįsta, jog tai galėjo įvykti todėl, kad pati jam skyrė per mažai dėmesio, mat labai daug dirbo.

Sausio pradžioje, kaip pasakojo pati moteris, sūnus grįžo iš kalėjimo, jo aplankyti pažeidami karantino taisykles atskubėjo draugai. Tuo metu esa jos sūnų iš lauko pradėjo šaukti kiti pažįstami, kurie norėjo irgi prisijungti prie sutiktuvių, tačiau jaunuolis jų įsileisti nepanoro. Tada įpykę, kad liko nepakviesti į vakarėlį, šie pagrasino iškviesiantys policiją dėl karantino nesilaikymo.

Galiausiai policija atvyko į namus. I.Kalmykova tvirtino, kad pirmiausia pareigūnas užsipuolė vieną iš vaikinų, mat nepatiko, jog šis dėvi plėšytus džinsus, vėliau esa kažkuris pareigūnų trenkė į veidą ir jai, ir ant sofos sėdėjusiam vaikinui.

Motina papasakojo, kad istorija baigėsi tuo, jog vienas vaikinas atsidūrė ligoninėje su lūžusia ranka. Kitas vaikinas buvo „išmestas“ į lauką, o josios sūnus liko areštinėje iki kito ryto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.