Privačiame garaže Kaune rastas neįprastai didelis ginklų ir sprogmenų arsenalas

Kaune policija patirkinusi privatų garažą aptiko neįprastai didelį ginklų ir sprogmenų arsenalą. Tarp radinių yra granatos, trotilo briketai, dūmų užtaisai, sprogdikliai, pistoletai.

 Kaune rastas didelis ginklų ir sprogmenų arsenalas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Kaune rastas didelis ginklų ir sprogmenų arsenalas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2021, 9:22 AM, atnaujinta Mar 25, 2021, 10:34 AM

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, kovo 24 d. apie 16 val. Kaune, Sniegenų g., garaže, rasti ir paimti neteisėtai laikomi ginklai bei sprogmenys.

Policija praneša, kad rastą ginklų ir sprogmenų arsenalą sudarė 14 granatų sprogdiklių, 4 trotilo briketai po 200 g, 6 granatos, 3 dūminiai užtaisai, 3 padegamosios virvelės, 9 elektriniai detonatoriai, 4 detonatoriai, 3 elektriniai sprogdikliai, rankinės granatos korpusas, 2 pistoletai, revolveris, galimai garsinis pistoletas, šovinių dėtuvės, vamzdis ir įvairaus kalibro šoviniai.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Apie sulaikytus įtariamuosius policija kol kas nepraneša. Tačiau jau žinoma, kad į garažą policija atvyko paiimti žmogaus, kuris mirė, legaliai laikytų ginklų.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.