Sprogimas Vilniuje padėjo demaskuoti nusikaltėlių gaują

Aiškindamiesi, kas per Velykas į Naujosios Vilnios gyventojo kiemą įmetė granatą, pareigūnai demaskavo gaują – rasta ginklų, sprogmenų, šaudmenų ir prekybai paruoštų narkotikų.

Trys gaujos nariai greitai buvo suguldyti ant žemės, o vieno teko ieškoti ilgiau.
Trys gaujos nariai greitai buvo suguldyti ant žemės, o vieno teko ieškoti ilgiau.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2021, 10:09 AM

Nusprendę girti pasilinksminti ir į kaimyno kiemą šveitę granatą keturi vilniečiai patys prisidarė sau bėdos. Už svetimo turto sunaikinimą juos sulaikė policijos pareigūnai, o dėl namuose aptiktų radinių įtariamieji ilgam laikui bus pasiųsti už grotų.

Sprogimas B.Laurinavičiaus gatvėje nugriaudėjo balandžio 4ąją šiek tiek prieš vidurnaktį.

Sprogmuo, kuris, kaip paaiškėjo, buvo granata, apgadino namo sieną ir kieme stovintį automobilį „Opel Zafira“.

„Sprogmenį įmetė gretimame name besilinksminusi kompanija“, – iškart po sprogimo į jo kiemą sugužėjusiems policininkams ir „Aro“ specialistams sakė namo šeimininkas. Jis buvo teisus.

Dėl turto sugadinimo pradėję ikiteisminį tyrimą pareigūnai nutarė patikrinti nukentėjusiojo versiją ir sužinoti, kas gyvena jo kaimynystėje.

„Sostinės kriminalistai ėmė analizuoti gaunamą informaciją apie asmenis, gyvenančius šalia. Buvo patikrinti jų ryšiai, gyvenimo būdas, naudojamos transporto priemonės“, – sakė tyrėjai.

Išanalizavus gautus duomenis paaiškėjo, kad po policijos didinamuoju stiklu atsidūrę vyrai galbūt užsiima narkotikų prekyba, todėl palaukus, kol jie susirinks į vieną vietą, nuspręsta juos sulaikyti.

Tris įtariamuosius pareigūnai ant žemės suguldė ir antrankius jiems uždėjo vos tik jie atvyko į susitikimą. Su ketvirtu įtariamuoju jiems teko pavargti, nes iškart po sprogimo B.Laurinavičiaus gatvėje vyras išsigandęs pasislėpė.

Išsiaiškinti, kur jis slapstosi, pareigūnams reikėjo dar paros.

Nustačius jo gyvenamąją vietą buvo pasitelkti Mobiliosios kuopos pareigūnai. Jie šį policijai gerai žinomą ir anksčiau teistą asmenį sulaikė ir uždarė į areštinę.

Visų įtariamųjų namuose ir automobiliuose buvo atliktos kratos. Jos pateikė nemažai staigmenų: buvo rastas ginklas su šoviniais, trotilo, savadarbiai sprogstamieji įtaisai ir nemažas kiekis parduoti skirtų narkotikų.

Įtariamiesiems buvo pareikšti įtarimai dėl turto sunaikinimo visuomenei pavojingu būdu, ginklo, sprogmenų bei šaudmenų laikymo ir prekybos narkotikais. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Policija įtaria, kad gaujos padarytų nusikaltimų sąrašas gali ilgėti, aiškinamasi, ar Vilniuje ir jo apylinkėse ji nėra įvykdžiusi daugiau nusikaltimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.