Kyšiu baudos išvengti pabandžiusi pensininkė pateko į teisiamųjų suolą

Baudos už kontrabandinių cigarečių laikymą į pareigūno kišenę įbruktu tūkstančio eurų kyšiu išvengti pabandžiusi Kelmės rajono gyventoja 80 metų Jadvyga Vaičienė tik dar labiau įklimpo.

 Pensininkės namuose pareigūnai rado 520 pakelių kontrabandinių cigarečių.<br> P.Mantauto asociatyvi nuotrauka
 Pensininkės namuose pareigūnai rado 520 pakelių kontrabandinių cigarečių.<br> P.Mantauto asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 11:10 AM

Principingas pareigūnas kyšio nepaėmė. Pensininkė buvo nubausta už kontrabandinių cigarečių laikymą, o neseniai išgirdo ir nuosprendį už policijos pareigūno papirkimą.

Namuose vėl rado kontrabandinių cigarečių

Kalta dėl papirkimo pripažintai J.Vaičienei Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų teisėja Vilma Raščiuvienė skyrė dvejų metų laisvės apribojimo bausmę ir įpareigojo pensininkę per du mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą įmokėti 500 eurų.

Už kontrabandinių cigarečių laikymą dar 2018 metais 1 tūkstančio 500 eurų baudą gavusi J.Vaičienė pernai rudenį vėl sulaukė policijos pareigūnų vizito.

Kratą pensininkės namuose atlikę policininkai rado 520 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

J.Vaičienė buvo patraukta administracinėn atsakomybėn už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas ir laikymą.

Kontrabandines cigaretes namuose laikiusiai pensininkei grėsė bauda nuo dviejų tūkstančių iki penkių tūkstančių penkių šimtų devyniasdešimties eurų.

Paprašė nurodyti mažesnį rūkalų kiekį

Į pernai rugsėjo 18 dieną Kelmės rajono policijos komisariate paskirtą administracinio nusižengimo bylos nagrinėjimą J.Vaičienė atėjo nešina tūkstančiu eurų.

Kratą pensininkės namuose atlikęs pareigūnas surašyti protokolą paprašė kolegės, o pats išėjo iš kabineto.

Kai pareigūnas vėl sugrįžo į kabinetą, prie jo priėjusi J.Vaičienė tiesiai šviesiai paklausė: „Ar visas cigaretes įrašysite į protokolą?“. Jei į protokolą būtų įrašytas daug mažesnis pensininkės namuose rastų cigarečių kiekis, ji būtų išvengusi didelės baudos.

Kai pareigūnas J.Vaičienei atsakė, kad į protokolą bus įrašytas visas jos namuose rastų cigarečių kiekis, pensininkė išsitraukė pluoštą pinigų ir, įkišusi juos pareigūnui į kišenę, paprašė: „Įrašyk mažiau“.

Pinigus įbruko pareigūnui į kišenę

Kai tyrėjas atsakė, kad to padaryti neįmanoma, o už kyšio davimą moteris gali būti patraukta ir baudžiamojon atsakomybėn, pensininkė neatlyžo. Tūkstantį eurų pareigūnui į kišenę įbrukusi J.Vaičienė pareiškė, kad „viskas įmanoma“.

Apie jam duotą kyšį pareigūnas telefonu informavo savo viršininką. Į kabinetą atėjusių kolegų akivaizdoje tyrėjas išsitraukė iš kišenės jam įbruktus pinigus ir išdėliojo juos ant stalo.

Perskaičiavus kupiūras paaiškėjo, kad pensininkė tyrėją bandė papirkti tūkstančio eurų kyšiu.

Kyšį davusios pensininkės atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Teisme pensininkė kaltę neigė

Prieš teismą stojusi J.Vaičienė kaltę neigė – moteris tvirtino, kad kyšio ji nesiūlė, o pareigūno kišenėje atsidūrę pinigai yra ne jos.

Tokia kaltinamosios versija teismo neįtikino.

Šis Šiaulių miesto apylinkės Kelmės rūmų teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Gavo 2 tūkstančių 200 eurų baudą

Prieš paskelbiant nuosprendį dėl papirkimo, Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmuose buvo išnagrinėta ir administracinė byla dėl J.Vaičienės namuose ratų kontrabandinių cigarečių.

Savo namuose 520 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis laikiusiai pensininkei teismas skyrė 2 tūkstančių 200 eurų baudą.

Šį kovo 12 dieną priimtą Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų sprendimą J.Vaičienė jau apskundė aukštesnės instancijos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.