Du jaunuoliai pasiskundė, kad buvo apribota jų laisvė – už grotų atsidūrė 3 girti įtariamieji

Vilniaus pareigūnai tiria keistą istoriją, kuomet du jaunuoliai policijai pasiskundė, kad buvo apribota jų laisvė, iš jų reikalauta pinigų. Gavus šį pranešimą, policija sulaikė ir į areštinę uždarė tris įtariamuosius. Vienam jų dar gresia nuobauda ir už tai, kad girtas vairavo mopedą.

 Du jaunuoliai pasiskundė, kad buvo apribota jų laisvė.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Du jaunuoliai pasiskundė, kad buvo apribota jų laisvė.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2021, 8:53 AM, atnaujinta Apr 19, 2021, 10:10 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, balandžio 18 d. apie 17 val. Vilniaus r., Pagirių kaime, trys vyriškiai, panaudodami psichinę ir fizinę prievartą nukentėjusiųjų (gimę 2000 m. ir 2002 m.) atžvilgiu, suvaržė jų laisvę bei reikalavo pinigų.

Policija praneša, kad trys girti (2,15 prom., 2,08 prom. ir 1,98 prom.) įtariamieji (gimę 1987 m. 1994 m. ir 1989 m.) sulaikyti uždaryti į areštinę.

Lrytas.lt žiniomis, istorija prasidėjo, kai į policiją paskambinęs vienas jaunuolis pranešė, kad nepažįstami asmenys pagrobė jo 19-metį draugą. Pasak vaikino, pagrobėjai draugą sugrūdo į automobilį „Renault“ ir nuvežė į karjerą, esantį netoli Pagirių.

Pagrobėjai už 19-metį pareikalavo 100 eurų. Pinigus draugas turėjo pristatyti prie netoliese esančio vandens bokšto.

Gavus šį pranešimą, policija surengė operaciją, per kurią įtariamieji ir buvo sulaikyti. Vienas jų (gim. 1994 m.) apie 18 val. įkliuvo girtas važiuodamas mopedu „Suzuki“. Sustabdytas į alkotesterį jis įpūtė 2,15 prom. Už tai gresia iki metų nelaisvės.

Aiškėja, kad pinigų iš jaunuolių reikalauta už neva sukeltą eismo įvykį. Įtariamieji vaikinus apkaltino apgadinus transporto priemonę, žalai atlyginti pareikalauta 100 eurų.

Kai vienas vaikinas pasakė, kad turi tik 10 eurų, įtariamieji sutiko palaukti. Jie pranešė, kad iki to laiko, kol bus pristatyti pinigai, su jais liks vienas iš jaunuolių. Kitas vaikinas buvo išsiųstas ieškoti trūkstamos sumos. Nutaikęs momentą, jis apie įvykį pranešė policijai.

Vilniaus rajono policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl savavaldžiavimo. Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas savavaldžiavo panaudodamas psichinę ar fizinę prievartą nukentėjusiam ar jo artimam asmeniui, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?