Ant sukčių kabliuko užkibusi Šiaulių įmonė neteko daugiau nei 100 tūkstančių eurų

Vienos Šiaulių įmonės elektroninio pašto korespondenciją perimti sugebėję sukčiai šios įmonės kasą patuštino net 109 tūkstančiais 696 eurais.

 Suklastoję Vietnamo įmonės elektroninio pašto adresą sukčiai jos vardu Šiaulių įmonei pateikė viliojantį komercinį pasiūlymą dėl detalių įsigijimo.<br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
 Suklastoję Vietnamo įmonės elektroninio pašto adresą sukčiai jos vardu Šiaulių įmonei pateikė viliojantį komercinį pasiūlymą dėl detalių įsigijimo.<br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 9:31 AM

Į įmonės elektroninio pašto dėžutę įsibrovusiems sukčiams į akis krito šiauliečių susirašinėjimas su detales šiauliečiams tiekiančia Vietnamo įmone.

Suklastoję Vietnamo įmonės elektroninio pašto adresą sukčiai jos vardu pateikė viliojantį komercinį pasiūlymą dėl detalių įsigijimo.

Klastotės nepastebėję šiauliečiai vedė derybas manydami, kad susirašinėja su Vietname esančiu detalių tiekėju.

Pasiekus komercinį susitarimą detalių tiekėjais apsimetę sukčiai Šiaulių įmonei atsiuntė suklastotus mokėjimo pavedimus.

Pinigus už prekes buvo nurodyta pervesti į Meksikoje esančio banko sąskaitas.

Neįtarę klastos šiauliečiai pradėjo pervedinėti pinigus. Du avansiniai pavedimai į nurodyto banko sąskaitas buvo atlikti vasario mėnesį, o dar vienas – kovo mėnesį.

Kad galėjo tapti sukčių aukomis, šios Šiaulių įmonės atstovai suprato, kai po kurio laiko tiesiogiai susisiekė su savo tiekėjais Vietname ir ėmė aiškintis situaciją dėl pasiekto komercinio susitarimo vykdymo.

Tada ir paaiškėjo, kad jokios sutarties su minėta Vietnamo įmone nėra, o pinigai iškeliavo į šios įmonės atstovais apsimetusių sukčių sąskaitas.

Apgautiems verslininkams neliko nieko kito, kaip tik kreiptis į policiją.

Gavę nukentėjusiųjų pareiškimą Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.