Gėlėmis prekiaujanti įmonė pateko į pareigūnų akiratį: neapskaičiavo pajamų ir vengė mokesčių

Gėlėmis iš Olandijos prekiaujančios įmonės vadovai ir darbuotojai įtariami apgaulingos buhalterinės apskaitos vedimu, antradienį pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 11:09 AM

Didmenine gėlių, sodinukų bei floristikos reikmenų prekyba besiverčianti įmonė įtariama neįtraukusi į apskaitą dalies pajamų už parduotas prekes ir taip išvengusi mokesčių, o į deklaracijas įrašiusi neteisingus duomenis ir pateikusi juos valstybės institucijoms.

Prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė BNS sakė, kad tyrimui vadovaujančio prokuroro sprendimu šioje jo stadijoje neatskleidžiamos kratų metu rastų grynųjų pinigų ar, kaip įtariama, neapskaitytų pajamų sumos. 

Įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ar neteisingo duomenų apie pajamas pateikimo pareikšti įmonės direktoriui, akcininkui, buhalterei, apskaitininkei ir vadybininkui. Anot prokuratūros, įtariamųjų ratas tyrimo metu gali plėstis.

Ikiteisminio tyrimo metu atliktos 59 kratos įmonės patalpose, direktorių gyvenamosiose vietose, mažmenine prekyba gėlėmis besiverčiančiose bendrovėse, individualiosiose įmonėse ir pas asmenis, vykdančius individualią veiklą ar dirbančius pagal verslo liudijimą.

„Kratų metu surinkti duomenys patvirtino informaciją, kad bendrovė galimai slepia mokesčius, apskaitos dokumentuose fiksuoja ne visas ūkines operacijas, rasti neapskaityti pinigai bei vadinamoji „juodoji buhalterija“, – teigia prokuratūra. 

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Jį atlieka Panevėžio apskrities Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, jiems padeda kolegos iš Šiaulių ir Kauno bei Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.