Į iškvietimą atvykusius medikus sunegalavęs vyras puolė su kirviu

Biržiečiai medikai nežino, kaip apsiginti nuo agresyvaus ir girto kaimiečio. Išsikvietęs greitąją pagalbą vyriškis reikalauja raminamųjų vaistų, o jų negavęs ima plūstis. Vieną kartą netgi griebėsi kirvio.

Vyras medikus puolė su kirviu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyras medikus puolė su kirviu.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 12:01 PM

Į vieną netoli Biržų esantį kaimą atvykusią medikų brigadą 52 metų vyras pasitiko su kirviu rankose.

Jis kirvio ašmenimis smogė per greitosios pagalbos mikroautobuso dangtį ir kaip reikiant išgąsdino kartu su vairuotoju buvusį gydytoją.

Tiek medikai, tiek pareigūnai šį smurtautoją gerai pažįsta. Medikus jis šaukiasi dėl menkiausios priežasties. Policininkams vyras žinomas kaip girtuoklis ir smulkus vagišius.

Važiavo du kartus

Tądien medikai pas šį vyrą važiavo du kartus. Pirmo iškvietimo jie sulaukė rytą, o antro – vėlų vakarą.

Rytą atvykusią medikų brigadą kaimietis pasitiko vieninteliu klausimu: ar jam bus suleista raminamųjų vaistų? Vyras skundėsi, kad jį ištiko abstinencija.

„Pagirias reikia tiesiog prakentėti, nes abstinencijai gydyti vaistų nėra. Todėl pasiūliau jam vaistų nuo galvos skausmo“, – pirmąjį susitikimą prisiminė medikas.

Tai išgirdęs vyras tik numojo ranka ir nuėjo šalin. Medikų brigada išvažiavo.

Antro iškvietimo dispečeriai sulaukė apie 21 valandą.

Šį sykį vyras skundėsi, kad skauda koją.

Vėliau gydytojas svarstė, kad vyras greičiausiai tikėjosi, jog atvažiuos kita medikų brigada ir jam pavyks išprašyti raminamųjų vaistų.

Nuėjo ieškoti kirvio

Antrą kartą į tą patį kiemą atvažiavęs medikas net nespėjo išlipti iš mikroautobuso, kai artyn priėjęs šeimininkas paklausė, ar gaus raminamųjų vaistų.

„Atpažinęs mane ir supratęs, kad nieko nepeš, jis pareiškė, jog eina atsinešti kažkokių popierių“, – pasakojo gydytojas.

Paėjęs šalin vyras pasičiupo kieme padėtą kirvį ir pasuko atgal prie medikų mašinos.

Gydytojas dar šūktelėjo vairuotojui, kad tas važiuotų atbulomis, bet šlapioje žemėje nepavyko greitai pajudėti iš vietos.

Pripuolęs artyn kaimietis kirvio ašmenimis trenkė per variklio dangtį, paskui pasuko prie mediko, sėdinčio šalia vairuotojo. Vyras į mašiną nesibrovė ir nė nebandė atidaryti keleivio pusės durų. Jis tik mojavo rankomis ir plūdosi necenzūriniais žodžiais.

Agresyviam vyrui atsitraukus medikai išvažiavo iš kiemo.

Paklaustas, ar kaimietis buvo girtas, gydytojas tvirtino taip ir nesupratęs: „Sunku pasakyti, ar jis buvo neblaivus. Po ilgo girtavimo susidaro tokia nuolatinė būsena, kai žmogus visada svirduliuoja.“

Vyksta su policijos palyda

Gydytojo teigimu, kaimietis jiems žinomas kaip nuluptas – tai geriantis ir asocialiai gyvenantis žmogus: „Per mėnesį kartais pas jį važiuojame 20–30 kartų, o kviečiami būname dėl įvairiausių priežasčių. Dažniausiai ligą ir traumą jis išsigalvoja.“

Matyt, žinodamas, kad be rimtos priežasties medikai nevyks ir raminamųjų vaistų jis negaus, vyras dispečeriams skųsdavosi, kad jį kamuoja dusulys, esą serga koronavirusu.

Gydytojas tvirtino, kad po šio išpuolio dar tris kartus važiavo pas tą patį vyrą, tačiau pamatęs, kad vėl tas pats medikas sėdi mašinoje, jis jau nieko neprašydavo, tiktai „pasiųsdavo kuo toliau“.

Dabar medikus pas šį vyrą lydi policijos ekipažas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.